Release notes 120 - April 2021

• Rich text editor: Het is nu gemakkelijker om te linken naar 'Uw webbestanden' in de rich text editor. De interface is gestroomlijnd en geeft ook lange bestandsnamen beter weer.
  • Kopieerbeveiliging voor Pdf-bestanden: Tekst in een Pdf die is geüpload naar itslearning met 'kopieerbeveiliging' kan niet worden geselecteerd of gekopieerd. Docenten kunnen echter nog steeds tekst kopiëren en aantekeningen maken bij Pdf's die als antwoorden op opdrachten zijn ingediend.
  • 360°-rapporten:
    • In de 360°-rapporten voor cursussen hebben we de taal vereenvoudigd, zodat docenten nu eenvoudig kunnen zien hoeveel taken zijn voltooid en hoeveel bronnen zijn bezocht.
    • Bijvoorbeeld: "10 van 12 voltooid" voor activiteiten en "27 van 30 bezocht" voor bronnen. Alle pictogrammen zijn verwijderd, behalve een groen vinkje wanneer alle leerlingen een taak hebben voltooid of een hulpbron hebben bezocht. Leerpaden zijn nu opgenomen in het overzichtsrapport van 360° hulpmiddelen met een status en een lijst van alle hulpbronnen in het pad. Elk hulpmiddel heeft een voltooiingsstatus. In de studentenweergave van dit rapport zien studenten alleen elementen waartoe ze toegang hebben, wat betekent dat als ze op de vierde van de vijf stappen zijn, ze alleen een rapport te zien krijgen met de eerste vier bronnen.
  • Beleid beheer: Systeembeheerders kunnen beleidsbeheer delegeren aan schoolbeheerders. Een gemeente kan nu bijvoorbeeld elke schoolbeheerder toestaan om het beleid voor hun school te beheren. Hiervoor moet de gebruiker de permissie 'Beleidbeheer' krijgen via het profiel of door een beleid aan te maken en toe te wijzen met deze permissie. Deze permissie zal de gebruiker toegang geven tot 'Gebruiker en toegangsrecht' en 'Beleid'.
  • Gebruikersadministratie pagina's: We werken verder aan het verbeteren van de gebruikersadministratiepagina's. De 'Voeg gebruiker toe pagina' zal worden geüpgraded voor betere toegankelijkheid en prestaties. Wat verandert is het uiterlijk, maar de functies blijven grotendeels intact.
  • Stopzetten van de Lesson tool: We starten een proces om de oude 'Lesson tool' te verwijderen. Deze tool is voor de meeste klanten al uitgezet. Docenten zullen nu een 'stopzettingsbericht' krijgen wanneer ze een nieuwe les maken. Docenten kunnen een Plan, een Leerpad of een map gebruiken om bronnen in context te plaatsen. Ons doel is om bestaande lessen als alleen-lezen te behouden, zodat er geen inhoud verloren gaat nadat de tool is stopgezet.