itslearning julkaisu 117 - joulukuu 2020

Uusi testityökalu kaikille asiakkaille

Uusi testityökalu on nyt kaikkien asiakkaidemme käytössä. Se otetaan käyttöön asteittain (niissä oppilaitoksissa, organisaatioissa ja kouluissa, joissa sitä ei vielä ole) tammikuun 2021 loppuun mennessä.

Tämä päivitys ei vaikuta olemassaoleviin testeihin – voit käyttää niitä edelleen.

Päivitys: Tämän testityökalun päivitys on keskeytetty toistaiseksi.

Miksi uusi testityökalu on erinomainen:

• Moderni ja helppokäyttöinen
  • Mobiili-ystävällinen
  • Jaettavissa: Opettajat voivat jakaa omia testejään Kirjastossa
  • Paremmat raportointiominaisuudet

Häiriöiden minimoimiseksi sekä vanha että uusi testityökalu ovat niiden asiakkaiden käytettävissä, jotka ovat käyttäneet vanhempaa versiota. Vanhempaan versioon on merkitty selvästi "poistuu käytöstä", jotta tiedät kumpaa testityökalua käytät.

Huomaa: Vanhempi versio poistetaan käytöstä ja nykyiset testit siirretään uuteen työkaluun lukuvuoden 2021/2022 lopussa.

Vaikka vanhemman version käyttö päättyy pian, päivitykset jatkuvat aina seuraavan lukuvuoden loppuun saakka.

Nämä parannukset on tehty vanhalle testityökalulle:

• Satunnaistaa vastausvaihtoehdot kysymystyypeille 'Joko / tai', 'Monivalinta' ja 'Useita vastauksia'.
  • Parannettu viennin tukea (QTI V2.1).
  • Poistettu: Hotspot-kysymykset, koska ne käyttävät vanhempaa selaintekniikkaa ('Flash'), jota Adobe ei enää tue 31. joulukuuta jälkeen. Jos haluat jatkaa joidenkin hotspot-kysymyksiä sisältävien testien käyttöä, poista hotspot-kysymykset käytöstä tai poista ne kokonaan. Tuore versio hotspot-kysymyksistä on pian saatavilla uudessa testityökalussa.

Enemmän tilaa sivujen muokauksessa

Sisältöeditori laajentuu nyt automaattisesti, kun käytät sitä.

Näin opettajilla/kouluttajilla ja oppijoilla on enemmän tilaa luoda sisältöjä ja lisäksi he näkevät, miten sisältö asettuu valmiissa sivussa.

bigger editing space screenshot

Automaattinen uloskirjautuminen

Automaattinen uloskirjautuminen on nyt helpompaa ja perustuu saamaamme palautteeseen. Näkyvillä on vain yksi painike. Päivitys helpottaa myös tilanteita, joissa käytetään näytönlukijaa.

Nuori tai liikuntarajoitteinen käyttäjä voi pysyä kirjautuneena napauttamalla Esc:iä tai klikkaamalla kun kursori on valintaikkunan ulkopuolella.

auto logout screenshot

Muita muutoksia

• Parannus käytettävyyteen: Microsoft Office -asiakirjoja voi nyt tarkastella suoraan itslearning-sovelluksessa.
  • Oppijoiden seuranta: Nyt on mahdollista poistaa anonymiteetti tehtävänannon vastausten arvioinnin jälkeen. (Kysy lisätietoja järjestelmänvalvojalta.)
  • Opettajilta saatuun palautteeseen perustuen, oletusarvioisesti lainattu teksti ja bibliografia vaikuttavat nyt plagiointiprosenttiin SimCheck-plagioinninpaljastuksessa.