Release notes 117 - December 2020

Algemene release notes

Nieuwe testtool voor alle klanten

De nieuwe testtool is beschikbaar voor alle klanten. Het zal tussen nu en eind januari 2021 worden ingeschakeld voor scholen die nog geen toegang hebben. Deze release zal geen invloed hebben op bestaande tests - u kunt deze nog steeds gebruiken.

Wat fijn is aan de nieuwe toetsmodule:

• Het is modern en gebruiksvriendelijker
  • Het is mobiel-vriendelijk
  • Het is deelbaar: Leraren kunnen hun testen nu ook delen in de Bibliotheek
  • Het heeft betere rapportagemogelijkheden

Om storingen zoveel mogelijk te beperken zullen zowel de oude, als de nieuwe toetsmodule toegankelijk zijn voor klanten die de oudere versie hebben gebruikt. Deze oudere versie zal aangeduid worden als 'to be discontinued'/’gebruik gaat stoppen’. Hierdoor is het duidelijk welke versie u gebruikt.

Opmerking: De oudere versie wordt ’stopgezet’ en de bestaande tests worden aan het einde van het schooljaar 2021/2022 naar de nieuwe tool verplaatst.

Hoewel de oudere versie binnenkort dus wordt uitgeschakeld, zullen de updates doorgaan tot het einde van het volgende schooljaar.

In deze release vindt u de volgende verbeteringen aan de oude testtool:

• Het geeft antwoordalternatieven voor de vraagtypen; 'Ofwel/of', 'Meerkeuze' en 'Meervoudig antwoord' in willekeurige volgorde weer.
  • Verbeterde ondersteuning voor export (QTI V2.1).
  • Verwijderd: De mogelijkheid om hotspotvragen toe te voegen is verwijderd, omdat ze gebruik maken van een verouderde browsertechnologie ('Flash'). Deze plug-in wordt na 31 december 2020 niet meer ondersteund door Adobe. Om toch verder te gaan met het gebruik van toetsen die enkele hotspotvragen bevatten, kunt u de hotspotvragen, voor nu, eenvoudigweg uitschakelen of verwijderen. Een nieuwe versie van de hotspotvragen zal in het voorjaar beschikbaar komen in de nieuwe toetsmodule.

Nog meer ruimte bij het bewerken van pagina's

De content-editor zal nu automatisch uitgebreid worden wanneer u hem gebruikt. Op deze manier hebben docenten en leerlingen meer ruimte om content te creëren én kunnen zij zien hoe het uiteindelijke resultaat er uit zal zien.

bigger editing space screenshot

Automatisch uitloggen

Dit is vereenvoudigd op basis van feedback van de gebruiker. U ziet nu slechts één knop. Ook is de update minder storend bij het gebruik van een schermlezer. Voor jongere gebruikers, of gebruikers met een motorische handicap, klik op de Esc-toets of ergens buiten het dialoogvenster om ingelogd te blijven.

auto logout screenshot

Nog meer

• Bruikbaarheidsverbetering: Microsoft Office documenten kunnen nu direct worden bekeken in de itslearning app.
  • Follow-up van studenten: Het is nu mogelijk om de antwoorden op de opdracht te de-anonimiseren wanneer de beoordeling voltooid is. (Neem contact op met uw systeembeheerder voor meer informatie).
  • Op basis van de feedback van de leerkracht zullen standaard geciteerde teksten en bibliografieën nu invloed hebben op het plagiaatpercentage in de SimCheck-plagiaatdetector.

Deze release notes gelden ook voor Fronter 19.