itslearning-julkaisu 129, kesäkuu 2022

Mitä uutta kesäkuun 2022 julkaisussa?

Testityökalu

Kuluneen lukuvuoden aikana olemme pilotoineet uutta testityökalua (Test 3.0) kaikille opettajille. Se on helpompi käyttää, toimii hyvin mobiililaitteissa ja sitä laajennetaan paljon pidemmälle kuin vanhaa testityökalua (Testi 2.0). Itse asiassa asiakkaat, jotka ovat ottaneet käyttöön itslearningiin äskettäin, ovat päässeet käyttämään vain uutta testityökalua ja voivat jättää tämän päivityksen huomiotta. Tästä kesästä alkaen uusi testityökalu on itslearningin oletustestityökalu. Tämä tarkoittaa sitä, että kun opettajat luovat uuden testin, se on uudessa työkalussa. Vanhalla työkalulla tehtyjä testejä voidaan edelleen kopioida ja käyttää, mutta niitä ei voi enää luoda. Jatkamme uuden testityökalun parantamista tehdäksemme siitä entistä paremman.

Suunnitelmat-työkalu

Kuluneen lukuvuoden aikana olemme pilotoineet Suunnitelmat-työkalun uutta versiota kaikille opettajille erinomaisella palautteella. Tästä kesästä alkaen Suunnitelmat-työkalun uusi versio on itslearningin oletussuunnittelutyökalu. Tämä tarkoittaa sitä, kun opettajat tai ylläpitäjät luovat uuden kurssin, käytetään Suunnitelmat-työkalun uutta versiota. Emme ota Suunnitelma-työkalun uutta versiota käyttöön olemassa oleville kursseille. Seuraavana lukuvuonna opettajat voivat vaihtaa uuden ja vanhan suunnitelman välillä suunnitelman asetuksissa olevalla valitsimella. Pienelle asiakasjoukolle teemme tämän muutoksen myöhemmin tänä vuonna.

Uusi opiskelijan "Play Plan"

Suunnitelmat-työkalun uudessa versiossa olemme tehneet paljon parannuksia opiskelijoiden näkemykseen suunnitelmista. Olemme helpottaneet opiskelijoiden mahdollisuuksia nähdä, kuinka paljon he ovat edistyneet ja mitä suunnitelmia he ovat saaneet päätökseen. Uusi edistymispalkki näyttää, kuinka paljon työtä suunnitelmassa on tehty.

Aloittakseen suunnitelmassa työskentelyn opiskelija voi napsauttaa mitä tahansa resurssia tai aktiviteettia. Sivuvalikkoa voidaan käyttää nopeaan navigointiin. Jos opiskelija haluaa keskittyä täysin johonkin toimintaan, hän voi piilottaa sivuvalikon napsauttamalla "piilota" -painiketta sivupaneelin alaosassa.

Kun opiskelijat avaavat suunnitelmakortin, he näkevät kaikki suunnitelman tiedot. Kaikki resurssit ja kurssimateriaali ryhmitellään ja sisällytetään kontekstiin. Jotta opiskelijat saisivat paremman yleiskuvan edistymisestään, he näkevät resurssien ja toimintojensa vieressä valintamerkit. Resurssit merkitään automaattisesti luetuiksi, kun oppilas avaa ne. Aktiviteetit merkitään luetuiksi, kun ne on lähetetty. Opettajat saavat myös sivuvalikon avattaessa suunnitelmaa, jotta he voivat helposti navigoida resurssista toiseen. Huomaa, että tämä sivuvalikko ei näy missään tämän julkaisun iOS-laitteissa. Kun avaat resurssin tai toiminnon, iOS-käyttäjillä on "takaisin suunnitelmaan" -linkki. Tätä käsitellään tulevassa julkaisussa.

Oppilaat näkevät myös edistymispalkin kaikissa suunnitelmakorteissaan. Jos oppilas oli sairas tai jäi koulusta poissa, hän voi katsoa menneisiin suunnitelmiinsa tarkistaakseen, mitä suunnitelmia hänen on suoritettava.

Uusia parannuksia Suunnitelmat-työkaluun

Opettajat eivät aina ehdi lisätä kuvia suunnitelmiin, joten dynaamisia paikkamerkkikuvia lisätään nyt automaattisesti aiheen värin perusteella. Opettaja voi vaihtaa ne milloin tahansa.

Olemme myös vähentäneet opettajien napsautusten määrää, ja he voivat nyt aktivoida/deaktivoida resurssin tai toiminnon yhdeltä suunnitelmasivulta.

Kurssimalleja käytetään usein yhdessä suunnitelman kanssa. Voidakseen tukea useampia käytäntöjä, organisaatiot voivat nyt päättää, haluavatko ne kopioida suunnitelmia, kun malleja käytetään. Oletuksena näin ei tapahdu. Työn aikana päivityksiä mallista käyttäjät voivat valita, korvaavatko he aiemmin kopioidun suunnitelman sisällön, jolloin vain uudet aiheet tai suunnitelmat kopioidaan. Jos he poistavat valinnan uudesta asetuksesta "Estä aiheiden ja suunnitelmien kopioiminen uudelleen", suunnitelma tai aihe kopioidaan aina riippumatta siitä, onko se kopioitu aiemmin.

Kalenterissa uusi päivänäkymä

Jotta opiskelijat ja opettajat saisivat paremman yleiskuvan eri aiheista, olemme yhdistäneet kalenterissa luettelo- ja päivänäkymän. Tässä uudessa päivänäkymässä luettelemme kaiken, mitä sinä päivänä tapahtuu, riippumatta siitä, onko kyseessä tehtävä vai tapahtuma. Uusi päivänäkymä on käytettävissä ja toimii hyvin sekä näytönlukuohjelmien että näppäimistön kanssa. Opettajien on napsautettava kolmen pisteen valikkoa muokatakseen tai poistaakseen tapahtumaa.

Uusi ilmoituspaneeli

Jotta oppilaiden ja opettajien olisi helpompi saada yleiskuva kaikista ilmoituksistaan, otamme käyttöön uuden ilmoituspaneelin. Kun käyttäjät napsauttavat ilmoituskelloa, näytämme paneelin, jossa käyttäjät voivat nähdä kaikki ilmoituksensa. Lukemattomilla viesteillä on eri taustaväri, ja ne on merkitty tagilla "Lukematon". Tämä paneeli on suunniteltu helpommin saavutettaviksi.

Huomaa, että tämä otetaan käyttöön muutaman viikon kuluttua pääjulkaisusta.

Suunnitelmien mukainen raportointi

360-raporttien Resurssien yhteenvedossa on uusi vaihtoehto, joka näyttää opiskelijoiden edistymisen suunnitelmien rakenteen perusteella. Jokainen suunnitelma on lueteltu erikseen yhdessä raportissa.

Tietoturvapäivitykset

Hyvä tietoturva on kriittistä kaikille verkko-opetuksen järjestelmille.

Tässä julkaisussa annamme järjestelmänvalvojille enemmän vaihtoehtoja pidentää salasanojen pituutta ja monimutkaisuutta. Tämä ei kuitenkaan vaikuta olemassa oleviin salasanoihin. Suosittelemme, että asetukset ovat monimutkaisimmat, erityisesti henkilöstölle. Jokaisen järjestelmänvalvojan on kuitenkin päätettävä, milloin salasanan vähimmäispituus päivitetään ja viestitään kaikille opettajille ja opiskelijoille. Sallimme henkilöstön ja opiskelijoiden salasanoille erilaiset monimutkaisuudet ja säännöt, joten paikalliset järjestelmänvalvojat voivat joustavasti hallita, miten tämä otetaan käyttöön omassa organisaatiossa.

Tästä julkaisusta alkaen annamme asiakkaillemme mahdollisuuden ottaa käyttöön kaksivaiheinen todennus myös paikallisille järjestelmänvalvojille (se on jo pakollista järjestelmänvalvojille). Kaksivaiheista todennusta käyttävät monet pankkisovellukset ja -sivustot. Käytämme ilmaista sovellusta, joka voidaan asentaa Apple- tai Android-laitteisiin, luomaan yksilöllisen kirjautumisnumeron, jota käytetään kirjautumiseen salasanasi kanssa. Järjestelmänvalvoja päättää, milloin/jos tätä käytetään.

Muita muutoksia

• Kalenterissa olemme siirtäneet "Näytä viikonloppu" -asetuksen sivupaneeliin käyttöliittymän siivoamiseksi.

• Tabletteja käyttävät sivut voivat nyt järjestää sisällön uudelleen vetämällä ja pudottamalla iOS-, iPadOS- ja Android-laitteita käytettäessä.

• Kolmannen osapuolen työkaluissa, jotka tukevat "syvälinkitystä", sivupaneeli on nyt piilotettu, kun opettaja valitsee resurssia. Tämä jättää enemmän tilaa sisällölle valintaprosessin aikana. Kun resurssi on valittu, sivupaneeli tulee näkyviin.

• Kun kurssiresursseihin liittyvä ajankäyttö on otettu käyttöön sivustolla, annamme nyt myös viitteen LTI:n kautta linkitetyllä kolmannen osapuolen työkalulla käytetystä ajasta. Uudelle välilehdelle avattujen resurssien kohdalla käytetty aika lasketaan siitä hetkestä, kun opiskelija napsauttaa resurssikorttia, kunnes hän siirtyy pois kurssin resurssista.