Itslearning julkaisu 116 – lokakuu 2020

Tämä julkaisu on pienempi kuin edellinen laaja lokakuun julkaisu.

Mitä uutta lokakuun julkaisussa?

Lisätty helppokäyttöisyyttä

Parannettu turvallisuutta

Parannuksia läsnäolon /osallistumisen merkitsemiseen

Osallistujaseuranta – oppijat voivat itse rekisteröidä läsnäolonsa.

Oppijat voivat rekisteröidä itsensä tunnille tai ohjaukseen.

Tämä ominaisuus on erittäin hyödyllinen korkea-asteella, jossa opiskelijoita voi olla erittäin paljon samasssa ryhmässä ja heidän ilmoittautumiseen voi luottaa.

Oppijoiden tulee olla luokkatilassa,  jotta ilmoittautuminen voi onnistua aikarajoitteisella rekisteröitymiskoodilla. Ilmoittautumista ei tarvitse tehdä tietyllä tietokoneella vaan riittää kun oppija kirjautuu itslearningiin paikan päällä.

Opettaja/ohjaaja voi  poistaa oppijan ilmoittautumisen.

Näin se toimii:

• Opettaja mahdollistaa opiskelijoiden oman ilmoittautumisen.
  • Opettaja näyttää/ilmoittaa koodin esim. monitorilla läsnäolijoille.
  • Oppijat katsovat kalenterista tai muusta itslearningin sovelluksesta, jossa tilaisuus näkyy ja kirjoittavat siihen koodin.
  • Oppijoiden paikallaolo tunnilla on nyt rekisteröitynyt. Opettajat näkevät ketkä ovat paikalla ja ketkä ovat poissa normaalisti kuten muutenkin poissaoloja tarkistaessa.
  • Koodi vaihtuu joka 30 sekunnin välein, jotta oppija ei voi esim. kuvata koodia ja välittää sitä ystävälle, joka ei pysty osallistumaan tunnille.

Huom: Läsnäolojärjestelmä on toteutettu ensisijaisesti korkea-asteen ja toisen asteen käyttöön mutta sen käyttö on mahdollista myös perusopetuksen tunneilla.

screenshot attendance code and countdown

screenshot self registration

Turvallisuuden parantaminen: Automaattinen Automatic uloskirjautuminen

Automaattinen uloskirjautuminen lisää turvallisuutta. Jos olet käyttämättä itslearningia tunnin ajan, näyttöön ilmestyy teksti ja 20 minuutin lähtölaskenta alkaa. Voit jatkaa itslearningin käyttöä  (klikkaa “Päivitä”) tai kirjautua ulos automaattisesti.

Huom.:  Jos käytät sellaisien ohjelmien ominaisuuksia, joita ei automaattisesti tallenneta ja et ole tallentanut välillä, niin nuo työt eivät päivity ja työ voi kadota. Muista siitä syystä säännöllisesti klikata Tallenna-nappia.

screenshot automatic logout

Muita muutoksia:

• Asiakaspalautteiden mukaisesti vähensimme  oppijan tehtävälistan tehtävien määrää. Tehtävälistassa näkyy enimmillään 100 tehtävää ja kaikkia tulevia tehtäviä ei näy. Näkyvillä ovat ne tehtävät, joiden palautus on seuraavien 60 oäivän aikana.
  • Nyt opettajien ja oppijoiden on helpompi kirjautua Microsoft-tilille. Jos profiiliisi on tallennettu sähköpostiosoitteesi (eli sähköpostiosoitteesi on tunnistettavissa itslearningissa), silloin tämä sähköpostiosoite valikoituu automaattisesti kun kirjaudut ensimmäisen kerran Microsoft O365 –tilillesi.
  • Päättymässä: 'Kuvan kuvaustyökalu'. Sama sisältö voidaan lisätä 'Tiedosto tai kansio -työkalulla ja itslearning siirtää olemassaolevat kuvat tähän työkaluun.