Nyheter fra Release R116

Dette er en mindre oppdatering som henger sammen med den store oppdateringen som kom tidligere i oktober.

Hva er nytt i denne oppdateringen?

Forbedringer innenfor brukervennlighet

Sikkerhetsforbedringer

Forbedringer i fraværsregistrering

Fravær lettversjon – studenter/elever kan nå registrere oppmøte selv

Studenter/elever kan nå registrere sin tilstedeværelse i en forelesning/time.

Dette er spesielt nyttig på universitetsnivå der det kan være et stort antall studenter og disse kan gis tillit til å registrere seg selv.

Studenten/eleven må være tilstede i klasserommet for å kunne registrere seg med en tidsbegrenset registreringskode. Det kreves ikke tilgang til spesiell programvare, bare at studenten/eleven logger seg inn i itslearning.

Foreleser/lærer kan overstyre studentens registrering.

Slik fungerer det:

• Lærer slår på selvregistrering.
  • Lærer viser koden på prosjektor/skjerm.
  • Student/elev går inn i sin kalender, eller annet sted i itslearning som viser hendelsen og skriver inn koden.
  • Student/elev er nå registrert som tilstede på hendelsen. Lærer vil se fravær og tilstedeværelse som vanlig når de ser på fravær for et fag.
  • Koden vil endres hvert 30. sekund for å minske risikoen for at studenter tar bilde av koden og sender til medstudenter som ikke er tilstede.

Merknad: Dette fraværssystemet er primært utviklet for universiteter og høyskoler, men kan brukes i grunnskolen også.

screenshot attendance code and countdown

screenshot self registration

Sikkerhetsforbedringer: Automatisk utlogging

Automatisk utlogging for å gjøre sikkerheten enda bedre. Dersom du ikke bruker itslearning etter en time vil du få opp en melding med en 20 minutters nedtelling. Du kan fortsette å bruke itslearning (Klikk Refresh) eller logges ut automatisk.

Merk: Dersom du bruker funksjoner som ikke har automatisk lagring, og du ikke har lagret, vil du miste arbeidet ditt. Husk derfor å trykke på lagre med jevne mellomrom.

screenshot automatic logout

Andre endringer:

• Basert på tilbakemeldinger fra studenter/elever har vi redusert antall oppgaver som vises på oppgavelisten. Vi vil ikke vise mer enn 100 oppgaver i oppgavelisten og oppgaver frem i tid vil begrenses til de neste 60 dager.
  • Det er nå lettere for elever og lærere å koble til Microsoft-kontoen sin. Hvis e-postadressen din ligger i profilen (er kjent for itslearning plattformen), vil denne e-postadressen automatisk velges når du kobler til Microsoft O365 kontoen din for første gang.
  • Avviklet: 'Bilde med beskrivelse” verktøy. Tilsvarende innhold kan legges til gjennom 'Fil eller mappe' verktøyet og vi flytter eksisterende bilder hit.