R118 januar 2021 Oppdatering på itslearning og Fronter 19

Hva er nytt i oppdateringen for januar 2021?

Opprett Google Meet undervisning direkte i itslearning eller Fronter 19

Lærere på skoler som bruker Google kan opprette digital undervisning eller møter direkte i læringsplattformen. Dette gjøres ved å trykke på Google Meet-ikonet på verktøylinjen i tekstredigeringen, i oppgaver, notater, sider, kalender, gjøremål og mange andre steder i itslearning og Fronter19.

For å opprette et Google Meet-møte må du logge inn med G Suite for Education bruker. Du kan ikke bruke din personlige Google bruker. Denne funksjonen må bli aktivert av en systemadministrator

For mer informasjon og video om hvordan man oppretter Google Meet undervisning, se våre support dokumenter om bruk av Google Meet i itslearning og Fronter 19.

Klikk Google Meet ikonet for å opprette Google Meed digital undervisning

Gi møtet ditt et navn og velg dato og klokkeslett

Søke i Planer

Et søkefelt har blitt lagt til Planoversikten for både lærere og elever.

Dette vil hjelpe med å finne spesifikke planer eller tema på tvers av alle planer. Dersom du har organisert planene dine i ulike tema, vil søkeresultatet vise både tema og tilhørende plan.

Omorganisering (de tre loddrette prikkene) er skjult når søkeresultatet vises.

Klikk «fjern søk» knappen for å fjerne søkeresultatet og søke på nytt.

Et søkefelt er nå tilgjengelig i Plan oversikten

Søkeresultatet vil vises som under. Bruk "fjern søk" for å fjerne søke på nytt.

Oppdatert PDF visning

PDF visning har blitt oppdatert for en bedre opplevelse når man skal lese dokumenter.

Den nye moderne visningen vises i Alt-i-ett-vurderingsverktøy i oppgaveverktøyet og PDFer lagt til som ressurser i faget.

PDFer lagt til som ressurser (filer) i fag har også fått flere alternativ for å bli mer leservennlig og få bedre oppsett.

Andre forbedringer

• Office 365: Elever vil noen ganger ikke lenger ha tilgang til en Office 365 ressurs delt av en lærer i et fag. Årsaker til dette kan være enten at brukeren har blitt koblet fra eller at en tofaktorpålogging (MFA) har blitt aktivert etter at ressursen ble delt. I disse tilfellene vil nå lærere få en beskjed som informerer dem om hva som må gjøres for å løse problemet. Elever vil også få en beskjed om å ta kontakt med læreren deres for å løse problemet.
  • Office 365: Ved visning av Office 365-dokumenter på en Apple-enhet er det nå blitt lagt til en lenke for nedlastning over dokumentvisningen for å gjøre det enklere å jobbe med Office 365 ressurser.
  • Oppgaveverktøy: Medelevvurdering kan nå være anonym. Lærere vil fortsatt kunne se navn på elevene som vurderer sine medelever. For å bruke denne funksjonen må læreren slå på innstillingen «Aktiver anonym medelevvurdering». Noen skoler krever at lærere ikke skal se navn på elever, av hensyn til objektivitet. I disse tilfellene, aktiver «Navn er skjult i vurderingen» under «Anonyme leveringer» i oppgaver.
  • Plagiatverktøy: Tidligere var det kun mulig for å elever å levere filer som kunne bli sjekket for plagiat. For eksempel var det ikke mulig å sjekke bildefiler. Nå kan elever levere filer som ikke kan sjekkes for plagiat, så lenge det er minst en fil (eller nok tekst i tekstredigeringsfeltet) som kan sjekkes.
  • Ressurser: Tidligere kom beskjeden «En kopi har blitt laget» ved kopier av en ressurs til samme eller et annet fag. Denne beskjeden måtte lukkes manuelt, noe som resulterte i mange ekstra klikk. Denne beskjeden vises ikke lengre.
  • Selvregistrering av fravær: Basert på tilbakemeldinger fra brukere har vi nå gjort det mulig å gjenåpne selvregistrering til en undervisningsøkt. På denne måten kan lærere for eksempel gjenåpne selvregistrering hvis det ble stengt for tidlig ved en feiltakelse. Når selvregistreringen stenges vil alle elever som ikke er registrert få status som fraværende. Ved gjenåpning av selvregistrering vil status endres til «ikke registrert» igjen.
  • E-post varsling: Brukere som har aktivert e-post varsling i deres personlige innstillinger vil ikke lengre motta e-postvarsling fra fag som ikke er stjernemerket.