Skoleslutt 24/25 - Generell informasjon

Nå som vi nærmer oss slutten av et skoleår og snart et nytt er det en god anledning til å gjennomgå dine itslearning innstillinger samt bruken av vår plattform.

I denne artikkelen presenterer vi de viktigste tingene du bør tenke på, inkludert informasjon knyttet til sikkerhet og personvern, når du forbereder deg på et nytt år. Vennligst les nøye gjennom dokumentet.

INNHOLDSFORTEGNELSE

Oppdater supportkontakter

Som systemadministrator for itslearning vet du hvem som kan kontakte itslearning support og hvordan. Hvis du ikke vet dette, eller hvis det for eksempel er noen nye itslearning supportkontakter i organisasjonen din, er før sommerferien et godt tidspunkt å ta kontakt med itslearning for å diskutere hvordan du best kan forberede skolestart etter sommeren. Ta kontakt med kundeansvarlig hvis du har spørsmål rundt dette.

Vet alle elever, lærere og foreldre hvem de skal kontakte dersom de har spørsmål  om itslearning ? Hvis ikke, bør du tenke på hvordan du kan dele denne informasjonen med elever, lærere og foreldre. Er du usikker på hvem du skal kontakte, eller hvordan du får tilgang til brukerstøtte? Besøk supportportalne for mer informasjon.[LC1]

Trenger du opplæring eller annen rådgivning?

Du finner en oversikt over tjenestene våre i vår tjenestekatalog. Ta kontakt med kundeansvarlig for din skole dersom du trenger mer informasjon.

Helsesjekk

En av tjenestene vi tilbyr, er å samarbeide med deg for å  ta en helsesjekk av systemet ditt og hjelpe deg med  eventuell endring i oppsettet.

La oss  vise deg beste praksis - for å gjennomgå og fremme bruken av itslearning i organisasjonen din. Vårt omfattende tilbud inkluderer en grundig analyse av de nåværende bruksmønstre etterfulgt av en workshop for å identifisere forbedringsmuligheter. Resultatet består av   anbefalinger og en plan for å optimalisere opplevelsen av itslearning fremover. Anbefalingene kan være endringer i oppsettet eller opplæring for å hjelpe brukerne med å bli mer engasjerte i plattformen.

itslearning funksjonalitet

Nylig oppdatert funksjonalitet på itslearning

I løpet av det siste året har vi gjort mange forbedringer og oppdateringer på tvers av plattformen vår. Noen av disse oppdateringene vil ikke være tilgjengelige for alle kunder før ved starten av det nye skoleåret. I tillegg har vi gjort oppdateringer  for å gjøre plattformen mer tilgjengelig for alle brukere:

Følg med på What's New-siden vår for å holde deg oppdatert om vår kontinuerlige utvikling og forbedringer.

Tilleggsfunksjonalitet som kan aktiveres ved behov

Det finnes funksjoner og funksjonalitet på itslearning som er tilgjengelige, men som ikke er aktivert som standard. Ta kontakt med kundeansvarlig på itslearning hvis du tror at noen av disse kan være til nytte for din organisasjon.

• Individuelle læringsplaner med midtveisgjennomgang (ILP)
  • Nytt fraværsverktøy utviklet for høyere utdanning
  •  Foreldreportal

Lisensiert itslearningfunksjonalitet

Vi tilbyr også visse funksjoner og funksjonalitet som krever en tilleggslisens, og noen av disse involverer tredjepartsprodukter. Ta kontakt med din Account Manager hos itslearning hvis du er interessert i noen av disse områdene:

• LTI verktøy som f.eks: H5P, Padlet og andre
  • Plagiatkontroll
  • Avanserte rapporter
  • Skytjenester som Office 365 og Teams
  • Datavarehus

Tilgjengelige globale innstillinger i itslearning

Du kan administrere en stor del av itslearningopplevelsen gjennom globale innstillinger som er tilgjengelige for en systemadministrator. Eksempler på dette er

• Bruk av læringsmål
  • Tilgjengelighetskontroll
  • Muliggjøre diskusjon i oppgave
  • Anonyme aktiviteter
  • Aktiver ressursbestilling
  • Aktiver lekser
  • Brukere kan slette og redigere egne meldinger (lærere kan også slette meldinger i fag -samtaler)
  • 360°-rapporter

Se her for en oversikt over de globale innstillingene: Globale innstillinger

Informasjon som vises til brukerne dine

Innstillinger for påloggingssiden

Innloggingssiden itslearning vises for de fleste brukere før innlogging. Vi anbefaler at du sjekker informasjonen som er lagt ut der, i tilfelle oppdatering eller endring trengs . En systemadministrator kan få tilgang til denne informasjonen under Globale innstillinger > Innstillinger for påloggingsside > Informasjon.

Tilpassede lenker

I globale innstillinger > layout kan du også legge inn lenker i toppmenyen, for eksempel til itslearning supportportal eller andre nyttige ressurser. Det er viktig å sørge for at disse lenkene er oppdaterte.

Andre forberedelser til det nye skoleåret

• Opplæring av nye lærere: Ta kontakt med din  Account Manager på itslearning for å arrangere opplæring for nye lærere og ansatte.
  • Malkurs: Hvis du bruker malfag, er disse oppdaterte, eller er det behov for endringer? Hvis du bruker terminer gjennom dem, må du huske å oppdatere. I itslearning finnes det mange artikler om hvordan du bruker malfag
  • Store fag for informasjonsformål: Hvis du bruker kurs for å dele informasjon med f.eks. alle ansatte eller hele skolen, bør du gjennomgå fagene og vurdere om du bør lage en ny kopi for det nye året. En ny kopi kan være en god idé hvis det f.eks. brukes meldinger og oppslag.
  • Individuelle utviklingsplaner eller elevsamtaler: Hvis du bruker dem, kan det være lurt å vurdere å lage nye maler for det nye året.
  • Terminer: Hvis du benytter terminer dem, må du huske å opprette nye for neste skoleår

Sikkerhet

Ved å sørge for at dataene og integrasjonene er nøyaktige og oppdaterte, sikrer du ikke bare en bedre start på det nye skoleåret, men du beskytter også skolen mot potensiell risiko.

Integrasjoner

De fleste av kundene våre har  import fra skoleadministrativt system for oppretting av brukere og fag og da er det en del forhold å være oppmerksom på i forkant av det nye skoleåret.

Se her for mer informasjon: Automatisert integrasjon med et skoleadministrativt system.

Hvis du ikke har noen integrasjoner ennå eller ønsker å vite mer om hvordan vi kan forenkle administrasjon av itslearning ved automatiserte rutiner, kan du kontakte din kundeansvarlig hos itslearning for mer informasjon og priser.

Sletting av data

Har dere en årlig rutine for å slette gamle kurs og brukere i søppelbøtta?

Arkivering og kopiering av gamle kurs

Har dere en årlig rutine for  kopiering  og arkivering av gamle kurs  slik at de kan settes opp til neste semester?

Lenker

Du finner mer informasjon i  supportportalen eller fra lenkene nedenfor: