Opdatering oktober 2020

Nye integrationsmuligheder til Microsoft

Da flere og flere organisationer bruger Microsoft 365, ønsker vi at sikre en effektiv integration til itslearning. Denne opdatering indeholder flere forbedringer for O365-brugere i forhold til sikkerhed, opsætning og værktøjer.

Opdaterede Office-redigeringsværktøjer med Office til internettet

Vi skifter fra Office Online Server (administreret af itslearning) til Office Web (administreret af Microsoft). Dette sikrer, at du gennem itslearning har adgang til de nyeste redigeringsværktøjer i Office, som f.eks. Word til internettet.

Uploadede filer bliver fortsat lagret i itslearning.

Nogle af de funktioner, der bliver tilgængelige:

• Word Online: Du kan nu registrere ændringer og bruge Immersive Reader.
  • PowerPoint Online: Mere end 25 ekstra slideovergange. Du kan nu indsætte ikoner og online medier.
  • Excel Online: Du har nu mulighed for hurtigt at fjerne dublerede værdier og bruge betinget formatering.

Bedre overblik over tilgængelige integrationer

Fanerne 'Office 365 / OneDrive' og 'Office Online’ er slået sammen, så alle Microsoft-relaterede integrationer nu er tilgængelige på en side.

Derudover finder du en del nye funktioner, og enkelte indstillinger er blevet omdøbt for mere klarhed.

Indstillinger på siden er grupperet i tre sektioner:

• Upload af fil
  • Office til internettet
  • Microsoft 365 Education

Office til internettet: Brug din organisations tilføjelser

Tidligere kunne systemadministratoren aktivere Office Online i itslearning, hvilket tillod brugere at se og redigere Office-dokumenter med Office Online Server. Derudover tilføjede aktiveringen af denne indstilling automatisk indstillingerne Word, Excel og PowerPoint på tilføjelsessiden til et fag eller rum.

Vi udvider nu mulighederne omkring Office til internettet.

Hvis din organisation har sin egen Microsoft 365-lejer, kan din skoles itslearning-systemadministrator vælge at bruge Office Editor funktionerne i stedet for de, der er indbygget i itslearning.

En fordel er, at du i itslearning kan bruge ethvert Office-tilføjelsesprogram, som organisationen har erhvervet, som f.eks. Wikipedia-tilføjelsen (se billede).

Når du vælger at bruge Office til internettet fra din egen lejer, skal brugerne logge på med en Microsoft-konto fra din lejer, når de redigerer filer fra itslearning, hvis de ikke allerede er logget ind i browseren. For at se en fil i itslearning er det ikke nødvendigt at logge på.

Derudover kan systemadministratorer nu vælge at fjerne Office-apps som Word fra Tilføj-siden i et fag, for eksempel hvis de vil have oprettet dokumenter i Microsoft 365.

Erstatte Office-filer

Nogle Office-filer kan ikke redigeres online, f.eks. dem der indeholder en makro eller er adgangskodebeskyttet. For at opdatere disse filer i itslearning er det nu muligt at erstatte en fil med et nyt upload. Forbindelser til planer bliver opretholdt.

Bemærk: Du kan kun erstatte en fil med en lignende filtype. For eksempel kan du ikke erstatte en PowerPoint-fil med en Word-fil.

Forbedring af rich text editor

Øget sikkerhed, stabilitet og tilgængelighed i rich text-editoren.

Derudover:

Lettere at placere og ændre størrelsen på billeder:

• Brug trækikonet (øverst til venstre på billedet) for at flytte billedet. En vandret linje vises for at angive, hvor billedet placeres, når det slippes.
  • Tilpas billedets størrelse ved hjælp af den sorte firkant under billedet
  • Det er muligt at tilføje en billedtekst til billeder, hvilket gør indholdet mere tilgængeligt for skærmlæsere

Automatisk formatering på computeren gør det hurtigere og lettere at oprette indhold. Dette inkluderer:

• Når du indsætter en URL efterfulgt af et klik på mellemrumstasten, omdannes URL’en automatisk til et link
  • Enkel oprettelse af punkt- eller nummerlister
  • Enkel indsætning af specialtegn

Her er nogle eksempler:

• Anførselstegn er ændret. Tidligere: “Fjernundervisning”, nu: ”Fjernundervisning”.
  • Du kan starte punktlister med disse specialtegn: * / + / - Efterfulgt af et klik på mellemrumstasten.
  • Du kan starte punktlister med tal, bogstaver eller romertal, efterfulgt af en prik og et klik på mellemrumstasten. For eksempel 1. / a. / I.
  • Tilføj en vandret linje ved at klikke på – eller _ efterfulgt af et klik på mellemrumstasten.
  • Indtast specialtegn med følgende sekvenser (efterfulgt af et klik på mellemrumstasten):

Du kan fortryde en autokorrektion med tastaturgenvejen CTRL+ Z. Funktionen findes også i værktøjslinjen. Bemærk: Dette er ikke muligt på mobiltelefoner eller tablets.

Det er ikke længere muligt at indsætte via værktøjslinjen på computere. I stedet bliver brugeren bedt om at benytte tastaturgenvejen. Denne proces vil blive forbedret i de kommende opdateringer.

Vi fjerner også muligheden for at indsætte billeder direkte via indsætningsdialogen. Dette skyldes, at billedet bliver gemt på en måde (Base 64), som potentielt giver en langsom indlæsning.

Vi strømliner også denne proces i de kommende opdateringer. Indtil da kan du bruge ikonet Billede i værktøjslinjen til at tilføje billeder.

Immersive Reader er nu tilgængelig i itslearning

Enhver der kæmper med at læse, vil få gavn af denne tilføjelse, som gør tekstindholdet mere tilgængeligt og giver eleverne mulighed for at gøre læseoplevelsen mere personlig.

Microsoft Immersive Reader er nu tilgængelig tre steder i itslearning:

• Meddelelser (både fra Hjem og i fagoversigten)
  • Opgaver (oplæsning af opgavebeskrivelsen)
  • Noter

Når brugeren klikker på knappen Immersive Reader, åbnes teksten i en ny visning. Brugeren kan indstille baggrundsfarve, skrifttype, tekstafstand m.m.

Det er også muligt at få teksten læst højt, få den oversat eller se en billedforklaring til vanskelige ord.

ePortfolio 2.0 til alle kunder

Den nye ePortfolio (ePortfolio 2.0) har fået et opdateret udseende og navigation. Ændringerne er tilgængelige for både nye og eksisterende ePortfolio.

• Nyt kortlayout af dine ePortfolio
  • En ny om mig -sektion (ikke længere et eget menupunkt)
  • Hver portfolio har nu et nyt layout (med et banner) og navigation i menuen til venstre
  • Portfolio-indhold hedder nu Sider

Hurtig distribution af opgaver

Undervisere har ofte brug for at differentiere opgaver for elever. Nu kan de nemt tildele en opgave til bestemte elever eller elevgrupper.

Opgaven gives som standard til alle elever. Hvis underviseren har mange elever på et fag, kan der nemt søges efter bestemte elever og grupper.

I sidepanelet kan underviseren se antallet af deltagere, der er tildelt denne opgave. Elevens navn vises ikke i sidepanelet, men hvis du har valgt en gruppe, vises gruppens navn.

Hvis underviseren vælger flere grupper, vises antallet af grupper.

Dette er også tilgængeligt, når du tilføjer opgaver.

Filikoner til de mest almindelige filer

Indtil nu viste vi det samme ikon for alle filer. Med denne opdatering viser vi specifikke ikoner for de mest almindelige filtyper, så du ved, hvad du kan forvente, når du åbner en ressource.

Som en tommelfingerregel viser vi det specifikke ikon, hvis filen kan vises eller afspilles af (næsten) alle brugere. For eksempel kan en .wmv-videofil kun afspilles i Internet Explorer. Dette betyder, at over 90% af lærere og elever ikke kan afspille filen i itslearning. Derfor vises det generiske ikon for disse typer filer. Bemærk, at ZIP-filer altid skal downloades. De kan ikke forhåndsvises.

Ud over at uploade filer fra din computer eller mobilenhed er det muligt at tilføje filer fra en cloud-tjeneste, såsom Google Drive eller OneDrive. Når du gør dette, er det muligt at indlejre eller linke en fil i stedet for at uploade en kopi til itslearning. Hvis en fil er indlejret, bruges cloud-tjenestens filfremviser til at vise indholdet i itslearning. For filikonet gør det ingen forskel. For eksempel viser en PDF, der er integreret fra Google Drev, stadig PDF-ikonet.

Bemærk, at det kan tage et stykke tid efter opdateringen, før ikonerne for tidligere tilføjede filer opdateres.

Mindre ændringer

• Opfølgningsopgaver for undervisere: Underviseres opfølgningsopgaver er nu sorteret efter den seneste opdatering, så de ser den senest afleverede opgave øverst på deres liste. En opfølgningsopgave fjernes 35 dage efter, at den er afleveret af eleven. Når en opgave fjernes på grund af manglende aktivitet, vises en tekst, der forklarer dette. Underviserne modtager også et link til ressourcer, hvor de finder denne ældre opgave.
  • LTI Deep linking: Understøtter indsættelse af et billede: Ud over at integrere indhold fra tredjeparter via LTI Deep linking med url'er vist i en iframe, er det nu også muligt at integrere et billede direkte uden brug af en iframe.
  • Kopiering af planer: For at undgå forvirring bliver underviserne informeret om forskellen på at kopiere et enkelt og flere emner. Når du kopierer et enkelt emne, vises emnetitlen. Ellers vil brugerne blot blive informeret om, at de valgte emner kopieres. En anden ændring er, at "Ryd datoer" bruges som standard.
  • Billede med beskrivelse fjernes: Det er ikke længere muligt at oprette billeder i Fag med værktøjet Billede med beskrivelse. Eksisterende indhold kan stadig ses og redigeres. Nyt indhold kan oprettes ved at bruge Fil eller mappeværktøjet.
  • Åbne en Google Jam fra itslearning: Hvis en Google Jam er blevet tilføjet som en ressource til et kursus, kan du nu åbne den i en ny fane direkte fra itslearning.
  • Korte fagnavne: Vises nu på fagadministrator-siden.
  • Hjemmesidelink: Hjemmesidelinket under "Dine filer" og "Dine Webfiler" er nu fjernet.