Hoe je een enquête met AI maakt

Eenvoudige stappen om van start te gaan

1. Voeg een nieuwe enquête toe aan je vak door op de pagina Toevoegen te kiezen voor Enquête.
  2. Selecteer het tabblad 'Enquête maken met AI'
  3. Schrijf in het tekstinvoerveld waar de enquête over gaat
  4. Selecteer het aantal te genereren vragen
  5. Selecteer het type enquête (niet-anoniem, anoniem, extern)
  6. Klik op 'Enquête genereren'

Gedetailleerde informatie

Om te beginnen, als je deze optie niet ziet, heeft je beheerder AI niet ingeschakeld voor je site. Ga naar de algemene documentatie over AI-functies  voor uitleg over de instelling en meer details over de service die we gebruiken en antwoorden op vragen over gegevensbescherming.

Voor het maken van een nieuwe enquête, is er een extra tabblad bovenaan waar je 'Enquête maken met AI' kunt selecteren. Dit tabblad bevat een korte uitleg, een invoerveld, een keuzeschakelaar voor het aantal vragen en een instelling voor anonieme en externe enquêtes. Er is ook meer informatie beschikbaar onderaan de pagina om beter te begrijpen hoe deze functie werkt en hoe gegevens worden behandeld.

Screenshot of the survey tool. Tab 'Create survey with AI' is selected. It contains information on how to use it, a text input field and selectors for number of questions and survey types. At the bottom are expandable fields titled 'Tips and examples' and 'How does this work'.

• Het invoerveld is beperkt tot 255 tekens.
  • Je kunt kiezen uit 5, 7, 10 of 15 vragen.
  • Alle gegenereerde vragen zijn meerkeuzevragen en hebben dezelfde antwoordmogelijkheden door gebruik te maken van de beoordelingsschaal (een van de vooraf gedefinieerde opties voor antwoordalternatieven).

Zodra je op 'Enquête genereren ' klikt, worden de gegevens naar Azure OpenAI (gehost in de EU) gestuurd en maken we een enquête met een korte inleiding op basis van de vrije tekstinvoer.

Nadat de enquête gegenereerd is, werkt het net als elke andere enquête. De enquête kan bewerkt worden om hem aan te passen aan je wensen. We raden je ten zeerste aan om de enquête te bekijken voordat je deze publiceert voor leerlingen, omdat we de nauwkeurigheid of kwaliteit van de gegevens die worden teruggestuurd door de AI-service niet kunnen garanderen.