Opdracht - Alles-in-één-beoordelaar

Wanneer een docent een opdracht gaat beoordelen ziet hij eerst een lijst met de deelnemers en de details van het ingeleverde werk.

Acties menu: Selecteer meerdere studenten om het ingeleverde werk te verwijderen\, downloaden of in één keer te beoordelen.

Weergeven en filteren: Het werk van studenten kan worden gefilterd op groep of status.

Status: Toont de status van de opdracht. Ingeleverd werk kan naar de student worden teruggestuurd voor correcties of verbeteringen met de gegeven feedback.

Data: Data waarop het werk is ingeleverd en wanneer de docent het werk heeft gecontroleerd worden getoond.

Let op: Docenten kunnen het werk van studenten bekijken, de student status, een plagiaatrapport krijgen (wanneer geactiveerd) en het werk beoordelen op basis van leerdoelen. Wanneer de opdracht is gekoppeld aan leerdoelen zal het resultaat van de opdracht ook worden toegevoegd aan het Voortgangsrapport voor leerdoelen.

Afhankelijk van hoe de opdracht is gemaakt kan een beoordeling gegenereerd worden op basis van een rubric. Docenten kunnen de score en de behers instellingen overschrijven. Ook kunnen docenten feedback geven op het ingeleverde werk van de student.

Wanneer studenten in groepen werken wordt er maar één keer iets ingeleverd en krijgen alle studenten van de groep dezelfde beoordeling.

Open de Alles-in-Een beoordelaar door op het werk van een student aan te klikken. Het opent in het hele scherm om de ruimte optimaal te gebruiken en zo min mogelijk afleiding te genereren.

Bekijk de video:

Het werk bekijken

Wanneer er meerdere documenten zijn toegevoegd of wanneer er een bijlkage en een geschreven antwoord (of andere content) in de tekst editor is, kan de docent deze apart van elkaar bekijken.

Wanneer de student 1 bestand heeft ingeleverd zal deze direct openen.

Document viewer

De document viewer wordt getoond wanneer er een PDF wordt ingeleverd. Daarnaast zullen, wanneer Office Online is uitgezet geuploade bestanden wordt omgezet naar PDF.

Met deze document viewer, is het mogelijk te annoteren/opmerkingen te plaatsen bij de geselecteerde tekst.

Google viewer

Wanneer samen gebruikt met het klaarzetten van een invulbaar Google document (maak een kopie voor elke student) zal een voorbeeld worden getoond van het Google doc in de Alles-in-een beoordelaar.

Office Online

Wanneer aangezet worden Office bestanden (docx, pptx, xlsx) geopened in Office Online.

Het werk beoordelen

De inleverstatus

Afhankelijk van de instellingen van de site kan de inleverstatus op twee manieren worden getoond.

Bij de simpele inleverstatus kan de docent aangeven of een student klaar is met de opdracht (Voltooid) of dat er nog iets moet worden ingeleverd (onvolledig):

Wanneer de (oude) aanpasbare inleverstatussen worden gebruikt kunnen de ingestelde opties worden geselecteerd:

Beoordelingsschaal/Score

Wanneer een beoordelingsschaal of score is ingesteld voor de opdracht, kan je deze gebruiken onder de inleverstatus.

Beoordelen met een rubric

Wanneer een rubric is toegevoegd aan de opdracht  kan je deze gebruiken bij het beoordelen door op de knop 'Rubric openen' te klikken.

De rubric opent in een nieuw venster.

Feedback

Je kan feedback schrijven voor de student in het Feedback veld.

Het is ook mogelijk om de rich tekst editor te gebruiken door op heticoontje aan de rechterkant te klikken.

De rich tekst editor opent nu in een nieuw scherm.

Let op dat door de beperkte ruimte in de zijbalk afbeeldingen kleiner worden getoond en rich tekst content zoals tabellen en opnames vervangen worden door standaard placeholders.

Feedback bestanden toevoegen

Klik op 'Bestanden toevoegen' onder het Feedbackveld om de opties te zien van waaruit je een bestand kan toevoegen.

Feedback opnemen

Klik op 'Opnemen' onder het Feedbackveld om de opties te zien wat je kan opnemen.

Instellingen van de opdracht

Er zijn een aantal instellingen in de opdracht die een docent kan gebruiken die invloed hebben op de Alles-in-één beoordelaar.

Groepsopdracht

Wanneer de opdracht wordt ingeleverd door een groep, zie je de groepsleden in de bovenste balk van de Alles-in-één beoordelaar.

Wil je weten hoe je een groepsopdracht kan maken lees dan het artikel over groepsopdrachten.

Plagiaat rapport

Wanneer plagiaatcontrole is aangezet wordt het plagiaatpercentage getoond naast de naam van de bron. Door op dit percentage te klikken open je het rapport.

Discussie

Het feedbackveld kan worden gezien als eenrichtingscommunicatie van de docent naar de student.

Het is ook mogelijk om een gesprek te starten tussen de docent en de student over het werk terwijl er nog aan wordt gewerkt. Hiervoor kan het discussieveld worden gebruikt. Let op dat zolang er niets is ingeleverd of opgeslagen het veld niet beschikbaar zal zijn.

De discussie mogelijkheid in de Alles-in-één beoordelaar kan als geheel worden uitgeschakeld voor de site door de itslearning beheerder onder Functies en beveiliging.

Net als reacties op mededelingen kan je een bijdrage in de discussie bewerken of verwijderen via het tandwieltje ().

Notities van docent

De Notities van docent staan standaard uit voor de meeste sites. Wanneer deze aan staan verschijnen ze automatisch onder de discussie. Dit veld kan worden gebruikt door docenten om reminders aan zichzelf te schrijven of om te communiceren over de opdracht met andere docenten in het vak.

Inleveren namens de student

De 'inleveren namens de student' functionaliteit kan worden gebruikt om werk in te leveren dat via een ander kanaal bij de docent is binnengekomen (bijvoorbeeld via e-mail). Dit is handig in gevallen waar de student de vrijheid heeft gekregen hoe een opdracht moet worden ingeleverd, maar de docent al het werk wil kunnen controleren op plagiaat.

Wanneer de docent klikt op 'Inleveren namens de student', opent een venster waar de docent het werk van de student kan toevoegen.

Eenmaal ingediend kan het werk worden bewerkt door te klikken op de optie 'Antwoord bewerken' onder de [...] knop.