Rubrics

Om een op leerdoelen gebaseerde rubric toe te voegen, zorg er eerst voor dat de leerdoelen zijn toegevoegd aan de opdracht. Klik daarna op 'Rubric beheren'.

Je kan zoeken naar beoordelingscriteria die eerder zijn ingesteld en gedeeld. Wanneer criteria al bestaan kan je ze toevoegen aan de opdracht.

Wanneer er geen beoordelingciteria worden gevonden moeten deze handmatig worden aangemaakt.  Om dit te doen klik op 'Criteria toevoegen.' De criteria zijn specifiek voor een leerdoel. Er kunnen meerdere criteria worden toegevoegd aan één leerdoel.

Geef de criteria een titel en beschrijving en geef aan welke descriptors/niveaus erbij horen.

Prestatieniveaus worden ingesteld voor de hele site door een itslearning beheerder. Standaard zijn er vier niveaus ingesteld zoals hieronder kan worden gezien. Het is belangrijk dat deze instellingen goed staan voordat studenten worden beoordeeld.  Neem contact op met je itslearning beheerder wanneer je een fout in deze instellingen ziet staan.

Wanneer je ervoor hebt gekozen om de opdracht te beoordelen met een score, kan de rubric worden gewogen. De resultaten van alle beoordelingscriteria zorgen voor een overall score.

Zodra je beoordelingcriteria hebt gemaakt voor je standaarden kan je ervoor ziezen deze te delen met anderen binnen je school of organisatie. Kies dan de Delen optie.