Anoniem indienen in de Toetsmodule

Anoniem indienen in de Toets module werkt op dezelfde manier als anoniem inleveren in Opdracht.

De bedoeling van deze functie is dat docenten het werk van leerlingen/studenten kunnen beoordelen zonder te weten wie de toets heeft ingediend. Anoniem indienen kan gebruikt worden in combinatie met andere beveiligingsmaatregelen voor de toets, zoals wachtwoordbeveiliging of de test mode browser.

De instelling is te vinden in de zijbalk bij het maken van een toets.

Als een student al begonnen is met het maken van de toets, kan de instelling niet worden gewijzigd. Dit is om te voorkomen dat de voorwaarden voor het afleggen van de toets worden gewijzigd.

Wijzigingen voor docenten

De naam van de student wordt vervangen door een willekeurige tekenreeks in de resultatenlijst, zowel voor inzendingen als voor lopende pogingen. De profielfoto wordt ook vervangen door een standaard profielafbeelding.

screenshot

Bij het exporteren van de resultaten worden de namen van de studenten vervangen door dezelfde willekeurige tekens. Elke student heeft een eigen willekeurige tekenreeks, zodat dezelfde willekeurige tekens worden weergegeven als de student dezelfde toets meerder keren maakt. De willekeurige tekenreeks verandert wanneer de student verschillende toetsen en opdrachten maakt. Dit is een veiligheidsmaatrel om te voorkomen dat ze worden "gevolgd".

Wijzigingen voor studenten

Zodra de instelling is geactiveerd, zullen de studenten worden geïnformeerd dat dit een anonieme toets is in de toets informatie tekst. Bovendien zullen ze de instelling in het zijpaneel kunnen zien. Voor de rest zal de toets net zo zijn als een niet anonieme toets.

screenshot

De anonieme beoordelingsfunctie is ontworpen om de identiteit van de student te verbergen voor de docent die zijn of haar antwoord beoordeelt.

Deze functie verhindert ook dat de docent de inzending van de student kan openen vanuit het beoordelingsrecord/klasboek. Het icoontje dat naar het beoordelingsrecord linkt, brengt de docent naar de overzichtspagina van de toets toepassing.

Opmerking: In tegenstelling tot Opdrachten is het momenteel niet mogelijk om de namen van de studenten te onthullen. De "volledige anonimiteit" functie waarbij namen nooit onthuld worden en resultaten verborgen zijn in alle rapporten werkt zowel voor de toets als voor de taak.