Skapa en undersökning med AI

Några enkla steg för att komma igång

1. Börja att skapa en undersökning genom att klicka på Undersökning på en lägg till-sida där alla resurser och aktiviteter finns att välja bland.
  2. Klicka på fliken 'Skapa undersökning med AI'.
  3. Ange i textfältet 'Undersökningen handlar om' vad du vill att din undersökning ska handla om.
  4. Ange hur många frågor som ska genereras.
  5. Välj vilken typ av undersökning det ska vara (anonymt/inte anonymt eller extern).
  6. Klicka på 'Generera undersökning'.

Detaljerad information

Först och främst, om du inte kan se fliken 'Skapa undersökning med AI' när du har börjat skapa en undersökning så betyder det att alternativet inte har blivit aktiverat av en systemadministratör på din skola/organisation.
När du har klickat på fliken 'Skapa undersökning med AI' så finns en kort förklaring, textfält, antal frågor och typ av undersökning att ange. Det finns även en del andra tips, exempel och förklaring längst ned på sidan som beskriver hur funktionen fungerar och hur genererad data hanteras..

• Textfältet för att ange vad undersökningen ska handla om har en begränsning till 255 tecken.
  • Det går att välja 5, 7, 10 eller 15 frågor.
  • Alla genererade frågor blir flervalsfrågor och kommer att ha svarsalternativ utifrån svartypen Instämmande (fördefinierade svar).

När du har klickat på 'Generera undersökning' skickas data till Azure OpenAI (hostas inom EU), och en undersökning skapas åt dig baserat på det du skrev att du vill undersökningen ska handla om. Även en kort introduktionstext för undersökningen genereras.

Efter att undersökningen har skapats är den precis som vilken annan undersökning som helst och kan redigeras för att anpassas efter hur du vill ha den. Ta bort någon fråga du inte blev nöjd med och/eller lägg till några egnaVi rekommenderar starkt att du granskar den innan du publicerar den för eleverna/deltagarna, eftersom riktigheten eller kvaliteten på data som returneras från AI-tjänsten inte kan garanteras.