Test - Nytt testverktyg

Det nya testverktyget är modern, enkelt att använda, mobilanpassat och möjligt att dela i Biblioteket, så att lärare kan dela test inom sin skola och mellan flera skolor.

För att lägga till ett test, klicka på den gröna knappen Lägg till i kursens översikt, i en planering eller från innehåll och välj Test. Test kan också skapas direkt i Biblioteket.

Ge testet en rubrik och beskrivning (om du vill). Du kan också ändra testets inställningar nu eller senare.

Klicka "Skapa test".

När testet är skapat i kursen kan du lägga till frågor.

Klicka "Lägg till frågor" och välj frågetyp.

När du lagt till frågor visas de under Fliken Frågor.

Ändra ordning på frågorna genom drag-och-släpp vid de tre prickarna till höger om en fråga (markerade i bilden nedan).

Detta är den ordning som deltagarna normalt får frågorna, men du kan också välja att de ska visas i slumpmässig ordning.

Frågor kan raderas, antingen via pil bredvid frågans nummer, eller genom att klicka i rutan för fråga och välja åtgärd- Ta bort (Ikon för Papperskorg). Från pilen kan man också välja att göra en dublett av frågan.

Frågor utan text (eller vid frågetyperna "Fyll i det som saknas" eller "Välj från en lista") får en standardrubrik med frågetypens namn + frågans nummer. Denna standardrubrik visas inte för deltagare i testet.

Granska testet

När du skapar frågor kan du granska dem innan du sparar. Du kan också granska hela testet genom att klicka "Granska test" från Test-fliken. Detta är ett bra sätt att kvalitetsgranska testet efter fel och se hur testet kommer upplevas av deltagarna.

Efter du granskat testet ser du resultatet, men försöket sparas inte och inkluderas inte i resultat eller rapporter.

Testlägesläsare

Om testlägesläsare är aktiverad för testet har du även möjlighet att granska testet med testlägesläsare. I så fall kommer du se resultatet i den vyn. Deltagare kommer att se resultatet efter att testlägesläsaren stängts.

Vi rekommenderar att ni använder dessa webläsare/enheter om ni använder testlägesläsaren:

• Windows 7, 8 och 10
  • Mac OS 10.10 och högre
  • Windows Virtual Machine (Lab edition ENDAST)
  • Chromebooks (K12 ENDAST, Managed Chromebooks ENDAST, separat app, som körs i kiosk mode)

Mer information:

Test - Skapa test

Test - Inställningar

Test - Skriv ut

Test - Genomföra ett test

Test - Bedömning och feedback

Test Question Types

Password protecting tests

Share the test in Library