Overzicht bronmateriaal van de vakken

Wanneer hulpmiddelen aan een vak worden toegevoegd, worden ze in het tabblad Hulpmiddelen geplaatst. Een boommenu (links in de schermafdruk hieronder) maakt navigatie eenvoudig, en je kunt bronnen slepen en neerzetten. Bovendien zullen er thematische mappen aangemaakt zijn van Plannen.

Je kunt elementen actief maken of een tijdspanne instellen om ze te activeren.

Opmerking: Als een element niet actief of zichtbaar is, kunnen studenten het element niet zien. Beheerders en docenten kunnen echter wel elementen zien die niet actief of zichtbaar zijn.

MAP

Mappen kunnen toegevoegd worden aan bronnen om inhoud te organiseren. In het voorbeeld hierboven zijn lesmappen toegevoegd voor meer organisatie.

BESTAND OF MAP

Bestanden of mappen kunnen eenvoudig worden versleept en neergezet vanaf uw computer. Klik ook op 'Bestanden toevoegen' om bestanden van Google, Dropbox of OneDrive te uploaden of te koppelen.

Deze bestanden kunnen worden bekeken in de browser, of app, en op elk mobiel apparaat zonder de bestanden te hoeven downloaden om ze te bekijken.

LINK

Deze optie gebruiken om een link toe te voegen is een goede manier om een op zichzelf staande bron aan een les toe te voegen.  De link kan naar een interactieve website of een videobron zijn.

NOTITIE / OPMERKING

Op het eenvoudigste niveau bestaat een notitie/opmerking uit een titel en een rijk tekstblok. Dit rijke tekstblok kan afbeeldingen, links, audio, video en ingesloten inhoud bevatten.  De noot/opmerking is een zeer lineaire manier om inhoud te verspreiden.

PAGINS's

Pagina's maken het mogelijk om blokken met inhoud te maken, gericht op een onderwerp.  Pagina's kunnen worden opgemaakt in één-koloms, twee-koloms, en breed links.  Inhoudsblokken op pagina's kunnen het volgende bevatten:

• Bestanden: uploaden en invoegen.  Bestanden worden niet weergegeven in dit inhoudsblok.
  • Afbeeldingen: Afbeeldingen uploaden en invoegen.
  • Polls: Voeg een poll toe en laat andere gebruikers stemmen. De stemmen kunnen anoniem zijn. Het is niet mogelijk om de gegevens te exporteren.
  • Rijke inhoud: Voeg een blok met rijke inhoud toe, zoals tekst, afbeeldingen en links.
  • RSS-feed: Importeer een RSS feed naar je pagina.

De volgende elementen zijn activiteiten waarbij de studenten een taak moeten uitvoeren.  Wij moedigen het gebruik van deze elementen vaker aan dan dat van hulpmiddelen, omdat ze reflectie of een diepere interactie met de inhoud vereisen.  Toetsen, opdrachten, taken en enquêtes vullen het takenblok van de studenten wanneer ze worden toegewezen. Terwijl de studenten het werk afmaken, zal de docent vervolgtaken opmerken - elementen die beoordeeld moeten worden.