Test - med lösenordsskydd

Ibland kan det finnas behov av eller önskan om att lösenordsskydda ett test. Genom att lägga till ett lösenord för ett test så kommer testet att vara otillgängligt tills att lösenordet har angetts.

Detta kan vara användbart i verksamheter och organisationer som vill genomföra gemensamma och mer centraliserade prov t.ex. mitterminsprov, eftersom proven kan läggas till av en lärare i kursen eller av en administratör som "skjuter ut" det via en kursmall.

Lägg till ett lösenord till ett test

I sidpanelen till höger där olika inställningar för testet kan göras finns en rubrik "Testsäkerhet". Standardinställningen är att det ska vara inaktivt, så det behöver aktiveras. Lösenordet kan vara alfanumeriskt (A-Z, a-z och 0-9) och ha mellan 1 och 32 tecken.

Både inställningen för lösenord och själva lösenordet behålls då testet kopieras eller delas.

När en elev/deltagare ska påbörja testet eller göra ett nytt försök så kommer en instruktion om lösenord fram. Samma sak händer om en lärare vill "Granska test" efter att det är skapat, eftersom den granskningen simulerar hur testet blir för en deltagare.

För test som har en tidsbegränsning så börjar tiden räknas ner först när lösenordet har accepterats och gått igenom.