Opprette en Oppgave

Introduksjon

Med aktiviteten "Oppgave" kan du utforme en oppgave eller et arbeidskrav på itslearning. Etter at elevene har levert svarene sine, kan du kommentere, vurdere og gi individuell tilbakemelding til elevene.

Når du oppretter en oppgave, kan du sette inn innhold og/eller veiledning i den rike tekstredigereren. Bruk den rike tekstredigereren til å gi elevene informasjon om hvordan de skal fullføre oppgaven. For eksempel kan du be dem se en video og levere en oppsummering.

Opprette en oppgave

Når du oppretter en oppgave, vil siden se slik ut:

La oss se nærmere på de to delene:

Nytt oppgave-vindu

Som du kan se, har oppgaven fått en tittel, en innebygget video og en beskrivelse. Takket være den rike tekstredigereren kan du formatere teksten og legge inn mediefiler i beskrivelsen, og dermed kan det være et ganske bra verktøy når du oppretter oppgaver.

For å legge til filer, trykk bare på "Legg til filer"-knappen for å velge hvor du vil legge dem til (avhengig av oppsettet for itslearning-kontoen din).

Når du har valgt filen, og den følger visse formater (som docx), kan du velge om eleven kan se filen (og laste den ned) eller om du vil "lage en kopi for hver elev".

Hvis du velger å lage en kopi for hver elev, får de hver sin virtuelle kopi av oppgaven som de kan arbeide i. Det er ingen behov for å laste ned eller laste opp noe på denne måten. Når oppgaven er laget på denne måten, kan eleven åpne filen, skrive direkte på siden og levere den med et trykk på en knapp. Og selv om de glemmer å trykke "send" etter at de er ferdige, kan du åpne filen som en utkast, se hva de har gjort og vurdere det. Det blir ikke mye enklere enn det!

Innstillinger for oppgaven (oversikt)

• Synlig for elevene: Hvis en oppgave er synlig, kan elevene se den. Det er mulig å gjøre en oppgave synlig for alltid, bare for en bestemt tidsperiode eller ikke synlig.
  • Tidsfrist: Når elevene sender inn arbeidet sitt, blir oppgavesvaret stemplet med en innleveringsdato og -tid. Hvis du velger å gi elevene en frist for en oppgave, vil de ha til det tidspunktet å levere svaret sitt. Det er også mulig å tillate elevene å levere svaret etter fristen. I så fall vil datoen og tidspunktet markeres som forsinket.
  • Lekse: Det er mulig å merke en oppgave som hjemmelek. Ved å gjøre dette, legges en lilla etikett med påskriften "Hjemmelek" til oppgaven, slik at elevene vet at det er hjemmelek. Denne etiketten blir lagt til oppgaven, i elevenes oppgaveoversikt og i planer.
  • Læringsmål: Må legges til i kurset først og deretter festes til oppgaven. Når standarder er festet til en oppgave, kan læreren følge opp læringsmålene. Det er også mulig å opprette standardbaserte vurderingskriterier med vurderingskriterier.
  • Tilordnet til: Du kan velge å tildele en oppgave til enkeltelever, grupper eller hele klassen.
  • Vurderingsskala: Når du vurderer en oppgave, er det viktig å velge en vurderingsskala og om oppgaven skal legges til i karakterboken.
  • Medelev- og egenvurdering: tillate elevene å vurdere seg selv eller medelever. Lærere kan også velge å aktivere 'anonym vurdering av medelever'.
  • Resultater: Det er mulig å gjøre resultater av oppgaven synlige for elevene. Merk at de bare vil se sine egne resultater, de vil ikke se resultater for andre deltakere.
  • Gruppeaktivitet: Tillat elevene å arbeide i grupper. Gruppene kan være forhåndsdefinerte av deg, eller elevene kan lage sine egne grupper.
  • Anonym innlevering: Skjuler elevnavn fra læreren til alle karakterer er beregnet. Flere detaljer lenger ned på siden.
  • Kontroll av plagiat: Sjekker for elevplagiat (abonnement kreves).
  • Ikke obligatorisk: Elevene kan se progresjonen i et fag med obligatoriske oppgaver ved hjelp av oppfølging og rapporter. Bare synlig hvis fremdriftsrapporten er aktivert for faget.

For mer detaljert informasjon om forskjellige innstillinger, se denne artikkelen:

Gruppeaktivitet/oppgave

Du har muligheten til å opprette gruppene for elevene eller la elevene opprette sine egne.

Det er 2 alternativer:

• "Elever oppretter grupper": Elever kan fritt opprette sine egne grupper ved å invitere andre elever i kurset.
  • "Bruk kursgruppe": Disse gruppene er vanligvis forhåndsdefinerte av læreren

Oppgaven kan endres til en gruppeoppgave (eller omvendt) frem til 1 innlevering er gjort av en elev/gruppe..

Elever oppretter grupper

Når elevene får lov til å opprette sine egne grupper, kan de invitere andre elever til å samarbeide om oppgaven.

For å opprette en gruppe skriver elevene inn navnet på studentene de ønsker å samarbeide med.

Når gruppen er lagret, vil inviterte medlemmer få en varsel om at de har blitt lagt til i en gruppe.

I selve oppgaven vises gruppe medlemmene øverst på siden.

For å legge til eller fjerne medlemmer, kan et gruppe medlem klikke på "Rediger gruppe" -knappen. Dette åpner samme dialogboks som for opprettelse av gruppen. Det er også mulig å trekke seg fra en gruppe.

Merk at endring av en gruppe er mulig så lenge det ikke er sendt inn noe svar.

Bruk kursgrupper

Med kursgrupper kan en student levere ved hjelp av en av de eksisterende kursgruppene de er medlem av. Disse gruppene opprettes og administreres av læreren.

I stedet for 'Opprett gruppen din', vil oppgaven vise knappen 'Velg gruppen din'. Ved å klikke på den, vil alle grupper eleven er medlem av, vises på listen.

Så lenge det ikke er gitt svar, kan eleven velge en annen gruppe - hvis tilgjengelig - eller velge å levere svaret på egen hånd.

Varsler

Når eleven blir lagt til i en gruppe, vil eleven få et varsel (klokkeikon). Det samme skjer når et gruppe medlem trekker seg fra gruppen.

Det er også et varsel når en elev sender inn et svar på vegne av gruppen.

Og når et svar er lagret som utkast.

Vurdering av grupper

Generelt fungerer vurdering av gruppesvar på samme måte som vurdering av individuelle svar. Læreren vil kunne se medlemmene i gruppen.

Vurderingen som gis på svaret, vil gjelde for alle medlemmene i gruppen. Det er for øyeblikket ikke mulig å gi forskjellig vurdering forhvert enkelt gruppemedlem.