Diskusjon

Introduksjon

Med diskusjonsverktøyet, kan du legge opp til en strukturert, skriftlig debatt mellom elevene dine.

Som du kan se på skjermbildet, legger du inn en tittel og en beskrivelse av hva du ønsker å få ut av debatten. Du kan hake av for om innlegg skal være anonyme, og du kan legge til kategorier som elevene bruker for å merke innleggene sine. Du kan også legge inn synlighet, slik som på de andre verktøyene.

Skriv det første innlegget

Det kan være lurt at du som lærer, skriver det første innlegget, slik at elevene kommer i gang med debatten.

Når diskusjonen er opprettet, vil den se ut som dette:

Her kan du se at der er ett hovedinnlegg, og at der er fire svar i denne tråden. Hvis elever skriver andre hovedinnlegg under denne debatten, vil de komme opp på denne listen.

Som du kan se påbildet over, er der en fanfe som heter "rapport". På denne fanen kan du se hvilke elever som har skrevet innlegg i diskusjonen, slik at du kan holde oversikt om alle f.eks må skrive to innlegg/svar hver:

Hva kan du gjøre i diskusjonen?

Når du som lærer går inn i diskusjonen, kan du velge å svare på et innlegg med sitat, redigere innlegget eller slette det.

Elevene kan kun svare med sitat og redigere sitt eget innlegg i en tidsbegrenset periode.

Når du og elevene dine skriver i diskusjonen, har dere alltid tilgang til "rik tekst editoren" - Det betyr at i tillegg til skrift kan man legge inn bilder, lyd eller video i svar til andre: