Back to School 24/25 - Yleistä

Lukuvuoden loppu tai juuri ennen uuden lukuvuoden alkua on hyvä tilaisuus tarkistaa eri asioita, jotka liittyvät itslearning-asetuksiin, käyttöön ja tukiprosesseihin.

Tässä artikkelissa esittelemme tärkeimmät asiat, jotka on hyvä ottaa huomioon, mukaan lukien tietoturvaan ja tietosuojaan liittyvät asiat, kun valmistaudut uuteen vuoteen.

Tukipalvelusta

itslearning järjestelmänvalvojana tiedät, kuka voi ottaa yhteyttä itslearning-tukeen ja miten. Jos et tiedä tätä tai jos organisaatiossasi on esimerkiksi uusia itslearning-tukipalvelun yhteyshenkilöitä, ennen kesälomaa on hyvä hetki ottaa yhteyttä meihin ja keskustella siitä, miten kesän jälkeiseen koulun aloittamiseen voidaan parhaiten valmistautua. Ota yhteyttä asiakaspäällikköösi, jos sinulla on kysyttävää asiasta.

Tietävätkö kaikki oppilaat, opettajat ja vanhemmat, kenen puoleen kääntyä, jos on kysyttävää itslearningista? Jos näin ei ole, mieti, miten jaat tämän tiedon oppilaille, opettajille ja vanhemmille. Oletko epävarma siitä, keneen ottaa yhteyttä tai miten saada tukea? Lisätietoja saat tukiportaalista .

Tarvitsetko koulutusta tai muuta neuvontaa?

Löydät päivitetyn yleiskatsauksen palveluistamme täältä . Ota yhteyttä itslearning -asiakaspäällikköösi saadaksesi lisätietoja.

Health Check – ympäristön terveystarkastus

Yksi tarjoamistamme palveluista on, että tarkistamme yhdessä kanssasi järjestelmäsi ja autamme sinua tekemään tarvittavia asetuksia, jotka vastaavat parhaiten tarpeisiisi.

Anna meidän auttaa sinua parhaiden käytäntöjen käytössä, jotta voit edistää itslearning-käyttöä organisaatiossasi. Kattavaan tarjontaamme kuuluu perusteellinen analyysi nykyisistä käyttötavoistanne, jonka jälkeen järjestetään yhteistyössä työpaja, jossa kartoitetaan parannusmahdollisuuksia. Tuloksena on yksityiskohtaiset suositukset ja toteutettavissa oleva suunnitelma eri käyttäjäryhmien kokemuksen optimoimiseksi jatkossa. Suositukset voivat olla muutoksia asetuksiin tai koulutuksia, joiden avulla käyttäjät voivat sitoutua alustaan paremmin.

itslearning-toiminnallisuudet

Hiljattain päivitettyjä itslearning-toiminnallisuuksia

Viime vuoden aikana olemme tehneet monia parannuksia ja päivityksiä koko alustallamme. Jotkin näistä päivityksistä ovat kaikkien asiakkaiden saatavilla vasta uuden lukuvuoden alussa. Lisäksi olemme tehneet "konepellin alla" olevia päivityksiä, joiden tarkoituksena on parantaa kaikkien käyttäjien kokemusta:

Seuraa Mitä uutta -sivua , jotta pysyt ajan tasalla jatkuvasta kehityksestä ja parannuksista.

Lisätoiminnot, jotka voidaan aktivoida pyynnöstä

On olemassa itslearning -ominaisuuksia ja toimintoja, jotka ovat käytettävissä, mutta eivät ole oletusarvoisesti käytössä. Ota yhteyttä itslearning -asiakaspäällikkösi, jos uskot, että jokin näistä hyödyttäisi organisaatiotasi.

• Yksilölliset oppimissuunnitelmat ja väliarvioinnit (ILP)
  • Uusi korkea-asteen koulutukseen suunniteltu läsnäolotyökalu
  • Pääsy opiskelijoiden vanhemmille ja vanhempien portaali

Lisensoitu itslearning -toiminto

Tarjoamme myös tiettyjä ominaisuuksia ja toimintoja, jotka edellyttävät lisälisenssiä, ja osa niistä liittyy kolmannen osapuolen tuotteisiin. Ota yhteyttä itslearning -asiakaspäällikköösi, jos olet kiinnostunut jostain näistä alueista:

• LTI:hen liitetyt työkalut, kuten: H5P, Padlet ja muut
  • Plagioinnin havaitseminen
  • Edistyneet raportit
  • Pilvipalvelut, kuten Office 365 ja Teams
  • Tietovarasto

Käytettävissä olevat itslearning globaalit asetukset

Voit hallita suurta osaa itslearning -kokemuksesta järjestelmänvalvojan käytettävissä olevien yleisten asetusten avulla. Esimerkkejä ovat mm:

• Oppimistavoitteiden käyttäminen
  • Saavutettavuuden tarkistusohjelma
  • Keskustelut tehtävänannossa
  • Anonyymi toiminta
  • Resurssien varaamisen salliminen
  • Ota kotitehtävät käyttöön
  • Käyttäjät voivat poistaa ja muokata omia viestejään (opettajat voivat poistaa viestejä myös kurssikeskusteluissa).
  • 360°-raportit

Katso yleiskatsaus yleisistä asetuksista täältä: Globaalit asetukset

Käyttäjille näytettävät tiedot

itslearning kirjautumissivun asetukset

itslearning kirjautumissivu näytetään useimmille käyttäjille ennen kirjautumista. Suosittelemme tarkistamaan siellä olevat tiedot siltä varalta, että niitä päivitetään tai muutetaan. Järjestelmänvalvoja pääsee näihin tietoihin osoitteessa Yleiset asetukset > Kirjautumissivun asetukset > Tiedot.

Mukautetut linkit

Kohdassa Globaalit asetukset > ulkoasu voit myös esimerkiksi lisätä ylävalikkoon linkkejä esimerkiksi itslearning -tukiportaaliin tai muihin hyödyllisiin resursseihin. On tärkeää varmistaa, että nämä linkit ovat ajan tasalla.

Muut valmistelut uutta kouluvuotta varten

Muita mahdollisia valmisteita voivat olla seuraavat:

• Uusien opettajien kouluttaminen: ota yhteyttä itslearning -asiakaspäällikkösi ja järjestä koulutusta uusille opettajille/henkilökunnalle.
  • Mallikurssit: Jos käytät mallikursseja, onko niitä päivitetty tai onko niissä parantamistarpeita? Jos käytät niiden kautta ehtoja, muista päivittää myös ne. Tukiportaalissa on useita artikkeleita siitä, miten käyttää mallikursseja.
  • Suuret kurssit tiedotustarkoituksiin: Jos käytät kursseja tietojen jakamiseen esimerkiksi koko henkilökunnalle tai koko koululle, tarkista kurssi ja päätä, pitäisikö siitä tehdä uusi kopio uutta vuotta varten. Uusi kopio voi olla hyvä ajatus esimerkiksi silloin, kun käytetään viestejä ja tiedotteita.
  • Yksilölliset oppimissuunnitelmat: Jos käytät niitä, kannattaa ehkä harkita uusien mallien luomista uutta vuotta varten.
  • Lukuvukaudet: jos käytät niitä, muista luoda uusia tarpeen mukaan.

Turvallisuus

Tietojen ja integraatioiden oikeellisuuden ja ajantasaisuuden varmistaminen ei ainoastaan takaa uuden lukuvuoden sujuvampaa alkua, vaan myös suojaa oppilaitostasi mahdollisilta riskeiltä.

Integraatiot

Kun kyseessä on itslearning -sivusto, johon on integroitu koulun hallintojärjestelmä, on monia asioita, jotka kannattaa tarkistaa ja joista kannattaa olla tietoinen ennen uutta lukuvuotta.
 Katso lisätietoja täältä: Automatisoitu integrointi opiskelijatietojärjestelmään

Jos sinulla ei ole vielä integraatioita, ota yhteyttä itslearning -asiakaspäällikkösi saadaksesi lisätietoja ja hintoja.

Tietojen poistaminen

Onko sinulla vuosittainen rutiini vanhojen kurssien ja käyttäjien poistamiseksi roskakorista?

Vanhojen kurssien arkistointi ja kopiointi

Onko sinulla vuosittainen rutiini, jonka mukaan opettajat kopioivat vanhoja kursseja ja arkistoivat vanhat kurssit seuraavaa lukukautta varten?

Linkit

Lisätietoja saat selaamalla tätä tukiportaalia tai alla olevasta linkistä: