Nieuwe Planner

De nieuwe planner is beschikbaar vanaf Release 121 (half juni 2021) in itslearning en Fronter 19.

Je hebt de mogelijkheid om naar de nieuwe planner over te schakelen en deze uit te proberen. Je kan ook heel eenvoudig terug gaan naar de oude planner zonder content te verliezen.

Let op: Nieuwe mogelijkheden en functionaliteiten worden regelmatig toegevoegd. Onderstaande documentatie (welke regelmatig zal worden bijgewerkt) legt uit wat docenten kunnen doen met de nieuwe planner en wanneer deze beschikbaar is voor hen.

Wat is nieuw?

• Nieuwe plannen zijn visueel aantrekkelijker
  • Beter te sorteren en meer focus op wat er op dit moment gebeurt in je vak
  • Makkelijkere navigatie
  • Plannen worden automatisch gesorteerd op datum
  • Helpt je te focussen op individuele plannen

De nieuwe planner aanzetten

Klik op de tab Planner in je vak. Klik vervolgens op de instellingen knop rechtsboven (de knop met de drie horizontale puntjes). Kies Instellingen Planner.

Je kan dan overschakelen naar de nieuwe planner zoals je in de afbeelding hieronder kan zien.

Je zal geen content verliezen door te schakelen tussen de oude en nieuwe planner.

Om terug te gaan naar de oude planner ga je door dezelfde stappen en schakel je de nieuwe planner weer uit. Je kan dit zo vaak doen als je wil. Let op: wanneer je schakelt tussen de planners zullen ook de studenten en andere docenten de versie zien die je hebt gekozen. Vergeet niet om hen hierover in te lichten.

new planner toggle

Plan kaart

Docenten zien hun actieve plannen voor deze week als een plan kaart. In de afbeelding hieronder zie je twee plan kaarten - 'Global warming' en 'Northern Lights Research'.

new planner course overview page screenshot

De plan kaart geeft een overzicht van de inhoud van het plan:

• Plan titel (Global warming in het voorbeeld)
  • Onderwerp (Our Earth)
  • Beschrijving
  • Start en eind datums
  • Aantal bronnen
  • Afbeelding/Illustratie

Wanneer docenten meerdere plannen hebben voor die week zullen ze de eerste twee volledig zien. Om meer te zien klikken ze op de "Meer weergeven" knop.

new planner show more screenshot

Klik op de plan kaart om deze te openen en alle details van het plan te bekijken.

screenshot

Aan de linkerkant staat algemene informatie over het plan zoals de titel, onderwerp, datum, zichtbaarheidsinstelling en afbeelding/illustratie.

Aan de rechterkant staat de beschrijving, bronnen en activiteiten net als de leerdoelen.

Wanneer docenten extra informatie hebben toegevoegd aan hun plannen, zoals in dit voorbeeld 'teacher notes', worden deze getoond onderaan de pagina.

De 'Terug naar overzicht' link bovenaan de pagina brengt je terug naar de Overzicht pagina van het vak.

Planner pagina

De Planner pagina geeft je een overzicht van alle plannen. De navigatie is versimpeld zodat het voor docenten makkelijker is om hun plannen te vinden. Er zijn tabs om te navigeren tussen 'Huidige plannen', plannen uit het 'Verleden', 'Zonder datum' en 'Onderwerpen'.

Huidige plannen

Plannen worden gesorteerd op datum. Het bovenste plan is het huidige plan of het eerstvolgende plan in de toekomst.

Om een nieuw plan te maken klik op de groene 'Plan toevoegen' knop.

screenshot

Plannen in het verleden

Het meest recente plan verschijnt bovenaan de lijst.

Wanneer je nog geen afbeelding hebt toegevoegd zie je een standaardafbeelding in dezelfde kleur als het onderwerp zoals in het voorbeeld hieronder te zien is waar het standaardafbeelding van het plan The Earth lichtgroen is, net als de het onderwerp Our Earth.

Plannen zonder datum

Deze worden gesorteerd met het laatst aangemaakte plan bovenaan.

screenshot

Onderwerpen

Onderwerpen werkt als een map om plannen makkelijker te kunnen organiseren. Docenten zien een lijst van hun onderwerpen en daarnaast een map met alle plannen zonder onderwerp. Elk onderwerp toont het aantal plannen in dat onderwerp en de datums refereren aan de startdatum van het eerste plan en de einddatum van het laatste plan.

De onderwerp map opent een nieuwe map met alle plannen in dat onderwerp.

Om een nieuw onderwerp toe te voegen klik je op de groene 'Onderwerp toevoegen' knop.

Een nieuw plan maken

Docenten zien een rustiger interface wanneer ze nieuwe plannen maken. Klik de groene 'Plan toevoegen' knop. Plannen worden automatisch gesorteerd op datum en zijn standaard niet zichtbaar voor studenten. Let op: We werken er op dit moment aan om de 'Starten' knop voor studenten beschikbaar te maken zodat de content voor de student wordt weergegeven in een afspeelscherm.

screenshot

Momenteel werken we aan het toevoegen van:

• Ondersteuning voor de rich-text editor
  • Ondersteuning voor het kopiëren en verwijderen van plannen en onderwerpen
  • Ondersteuning voor het aanpassen van plannen en onderwerpen
  • Plannen koppelen aan agendagebeurtenissen
  • Plan afspelen voor leerlingen/studenten (‘Play plan’)
  • Vakoverstijgende plannen
  • Het toewijzen van plannen aan specifieke leerlingen/studenten en/of groepen
  • Ondersteuning voor het reorganiseren van je bronnen en activiteiten

Wij zullen deze pagina bijwerken als we verbeteringen aanbrengen.

Als u vragen of opmerkingen heeft (graag in het Engels), stuur ons dan een e-mail.