Ny planlegger

Den nye planleggeren er tilgjengelig for utprøving fra og med Oppdatering 121 (medio juni 2021) i itslearning og Fronter 19.

Dersom du vil gå tilbake til den gamle planleggeren, så er det enkelt å endre tilbake – og du vil ikke miste noe av innholdet.

Hva er nytt?

• Nye planer er mer visuelt engasjerende
  • Bedre sortering og mer fokus på hva som faktisk skjer akkurat nå i faget ditt
  • Forenklet navigasjon
  • Planer blir sortert på dato automatisk
  • Lar deg fokusere på individuelle planer

Se video

Hva skjer videre?

Vi arbeider kontinuerlig med å legge til ny funksjonalitet. Nå jobber vi med å legge til:

• Flere funksjoner til Legg til ressurs-menyen
  • Støtte for rik tekst-editoren
  • Støtte for å kopiere og slette planer og emner
  • «Spill plan» for studenter
  • Tverrfaglige planer
  • Funksjonalitet for å tilordne planer til spesifikke elever og/eller grupper

Vi vil oppdatere denne siden så snart vi lanserer forbedringer.

Slå på den nye planleggeren

Gå til et fag og klikk Planer-fanen. Så klikker på ellipse-knappen (de tre horisontale prikkene) øverst til høyre. Velg Planinnstillinger. Du kan nå klikke på Ny planlegger som vist på bildet under.

Vil du ha den gamle planleggeren tilbake?

For å gå tilbake til den gamle planleggeren, gå til planinnstillingene og klikk på Ny planlegger-knappen til den fremstår som grå. Du kan endre frem og tilbake så mange ganger du vil

Merk: Når du endrer planversjon, så vil lærerne og elevene som har tilgang på planen også se versjonen du endrer til. Husk å gi dem beskjed før du endrer!

Plankortet

Lærere vil se de aktive planene uken som et plankort. (Se bildet under som viser to plankort kalt «The American Dream» og «Is Rocky an American Hero?».)

Plankortet viser en oversikt over innholdet i hver plan:

• Plantittel («Global warming» på det første eksempelbildet)
  • Emne («Our Earth» på bildet over
  • Beskrivelse
  • Start- og sluttdatoer
  • Antall ressurser
  • Bilder/illustrasjoner

Dersom en lærer har mange planer for uken, så vil de se to planer i sin helhet. Ved å klikke «Vis flere» vil flere komme til syne.

Klikk på plankortet for å se alle plandetaljene

Venstre side viser generell informasjon om planen, som tittel, emne, dato, synlighetsknapp og bilder/illustrasjoner.

På høyre side har du planbeskrivelsen, ressurser, aktiviteter og mål.

Dersom du har lagt til ekstra informasjon i planen, for eksempel notater, så vi disse vises på bunnen.

Lenken «Tilbake til oversikt» på toppen av siden tar deg tilbake til fagets hovedside.

Plan-siden

Plan-siden gir deg en oversikt over alle planene. Navigasjonen er forenklet, slik at det blant annet blir enklere for lærere å finne planene. Det er faner for å filtrere på «Gjeldende planer», «Tidligere planer», «Uten dato» og «Emner».

Gjeldende planer

Planene blir sortert på dato. Planen på toppen er enten den gjeldende planen eller den neste kommende planen.

For å opprette en ny plan, klikk den grønne «Legg til plan»-knappen.

Tidligere planer

De nyeste planene vises på toppen av listen.

Dersom du ikke har lagt til et bilde, vil du se et midlertidig bilde med samme farge som emnefargen.

Planer uten dato

Disse blir sortert etter sist lagt til.

Emner

Emner fungerer som en mappe eller tagg slik at det blir enklere å organisere planene. Lærere ser en liste med alle emnene i tillegg til en mappe for planer uten emne. Hvert emne viser antallet planer for det emnet, og datoene viser til startdatoen til den første planen og sluttdatoen til den siste planen.

Emnemappen tar deg til en ny side med alle planer som finnes innenfor det emnet.

For å legge til et nytt emne, klikk på den grønne «Legg til emne»-knappen.

Opprette nye planer

Lærere vil merke at grensesnittet hvor man legger inn nye planer er «renere». Klikk på den grønne «Legg til plan»-knappen. Planer blir automatisk sortert på dato og vil som standard være usynlig for elevene.