Uusi suunnitelma

Karita Nurmela 2.6.2021

Uusi Suunnitelma-työkalu on saatavana julkaisusta R121 (kesäkuun puolivälissä 2021) lähtien.

Voit testata sitä kytkemällä uuden Suunnitelma-työkalun päälle. Ja voit helposti siirtyä takaisin vanhaan Suunnitelmaan menettämättä sisältöä.

Huomaa: Uusia ominaisuuksia ja toimintoja lisätään jatkuvasti. Seuraava ohjeistus selittää, mitä opettajat voivat tehdä uuden Suunnitelma-työkalun kanssa, kun se on asennettu käyttöön.

Mitä uutta?

• Uudet suunnitelmat ovat visuaalisesti kiinnostavampia
  • Parempi lajittelu ja enemmän keskittymistä siihen, mitä kurssillasi tapahtuu
  • Yksinkertainen navigointi
  • Suunnitelmat lajitellaan automaattisesti päivämäärän mukaan
  • Auttaa keskittymään yksittäisiin suunnitelmiin

Katso video (engl):

Käynnistä uusi suunnitelma

Klikkaa suunnitelmaa kurssien yleissivulla. Klikkaa ellipsi-painiketta (kolme pistettä vaakasuorassa) oikeassa yläkulmassa. Valitse suunnitelman asetukset.

Sitten voit kytkeä uuden suunnitelman kuten allaolevassa kuvassa.

Et menetä mitään sisältöjä kun vaihtelet vanhan ja uuden suunnitelman välillä.

Paluu vanhaan suunnitelmaan - käy läpi samat vaiheet ja kytke "Uusi suunnitelma" pois päältä. Voit tehdä tämän niin monta kertaa kuin haluat. Huomaa: kun vaihdat suunnitelmaa, oppijasi ja toiset opettajat, joiden kanssa jaat suunnitelman, näkevät sen suunnitelman, jonka olet valinnut. Muista kertoa heille vaihdosta.

new planner toggle

Suunnitelman kortti

Opettajat näkevät aktiiviset suunnitelmat kyseiselle viikolle suunnitelmakortteina. (Katso alla olevaa kuvaa, missä näkyy kaksi suunnitelmakorttia - 'Global warming' and 'Northern Lights Research'.)

new planner course overview page screenshot

Suunnitelmakortti näyttää yleiskuvan kunkin suunnitelman sisällöstä::

• Suunnitelman otsikon (The American Dream)
  • Aihe (Culture and Language yläpuolen kuvassa)
  • Kuvaus
  • Alkamis- ja päättymispäivämäärä
  • Resurssien lukumäärän
  • Kuvan/kuvituksen

Jos opettajilla on paljon suunnitelmia viikolle, he näkevät 2 suunnitelmaa kokonaisuudessaan. Jos haluat nähdä lisää, napsauta "Näytä lisää" -painiketta.

new planner show more screenshot

Napsauta suunnitelmakorttia avataksesi ja nähdäksesi kaikki suunnitelman tiedot.

screenshot

Vasemmalla on yleistä tietoa suunnitelmasta, kuten otsikko, aihe, päivämäärä, näkyvyysvalitsin ja kuva / kuva.

Oikealla on suunnitelman kuvaus, resurssit ja aktiviteetit sekä oppimistavoitteet.

Jos opettajat ovat lisänneet suunnitelmiinsa lisätietoja, esimerkiksi opettajien muistiinpanoja, ne näkyvät myös alareunassa.

Sivun yläosassa oleva 'Takaisin yleiskatsaukseen' -linkki vie sinut takaisin Kurssin yleiskatsaus -sivulle.

Suunnitelmat-sivu

Suunnitelmat-sivu antaa sinulle yleiskuvan kaikista suunnitelmista. Navigointia yksinkertaistetaan, jotta opettajien on helpompi löytää suunnitelmansa. Voit katsoa suunnitelmia eri vaihtoehtoja suodattamalla: nykyiset, viimeiset, ilman päivämäärää olevia sekä aiheiden mukaan.

Nykyiset suunnitelmat

Suunnitelmat on lajiteltu päivämäärän mukaan. Yläosassa oleva suunnitelma on joko nykyinen tai seuraava tuleva suunnitelma.

screenshot

Viimeiset suunnitelmat

Viimeisin suunnitelma näkyy luettelon yläosassa.

Jos et ole lisännyt kuvaa, näet paikkamerkkikuvan, joka on samanvärinen kuin aiheen väri.

Suunnitelmat ilman päivämäärää

Ne on lajiteltu siten, että viimeiseksi luotu suunnitelma on ylimpänä.

screenshot

Aiheet

Aiheet toimivat kuten kansio tai tunniste, joten suunnitelmien järjestäminen on helpompaa. Opettajat näkevät luettelon aiheistaan sekä kansion suunnitelmista ilman aihetta. Jokainen aihe näyttää kyseisen aiheen suunnitelmien lukumäärän ja näytetyt päivämäärät viittaavat ensimmäisen suunnitelman aloituspäivään ja viimeisen suunnitelman päättymispäivään.

Aihekansio avautuu uudelle sivulle, jossa on kaikki aiheen suunnitelmat.

Lisää uusi aihe napsauttamalla vihreää Lisää aihe -painiketta.

Uuden suunnitelman luominen

Opettajat näkevät vieläkin intuitiivisemman  käyttöliittymän suunnitelmia luodessaan.  Napsauta vihreää Luo suunnitelma -painiketta. Suunnitelmat lajitellaan automaattisesti päivämäärän mukaan, ja oletusarvoisesti ne eivät ole oppijoiden nähtävissä. Huomaa: Työskentelemme parhaillaan 'Play-suunnitelman' saataville asettamiseksi.

screenshot

Mitä seuraavaksi?

Tällä hetkellä olemme lisäämässä

• Lisää ominaisuuksia Lisää resurssi -valikkoon
  • Tuki rich-text editorille
  • Tuki suunnitelmien ja aiheiden kopioimiseen ja poistamiseen
  • Play-suunnitelma oppijoille
  • Oppiaineiden väliset suunnitelmat (monialainen suunnittelu)
  • Toiminnallisuus suunnitelmien määrittelemiseksi tietyille oppijoille ja / tai ryhmille

Päivitämme tätä sivua, kun lisäämme parannuksia.