Uusi suunnitelma

Uusi Suunnitelmat-työkalu on ollut aktivoitavissa julkaisusta R121 (kesäkuun puolivälissä 2021) lähtien.

Voit testata uutta Suunnitelmat-työkalua omalla kurssillasi kääntämällä sen päälle (Suunnitelman asetukset -näkymässä) ja vastaavasti pois päältä, jos et vielä halua ottaa sitä käyttöön. Eli uuden ja vanhan version välillä voi vaihdella sujuvasti menettämättä mitään tietoja, kun tutustuu sen hienoihin ominaisuuksiin. Ominaisuuksiin ja muutoksiin voi tutustua alla olevan ohjeistuksen avulla etukäteen.

Huomaa: Uusia ominaisuuksia ja toimintoja lisätään jatkuvasti. Seuraavan ohjeistuksen avulla pääset tutustumaan uuteen Suunnitelmat-työkaluun.

• Lue tästä tarkemmin esimerkiksi asioista, joita on hyvä huomioida, kun vaihdat vanhoissa kursseissa uuteen Suunnitelmat-työkalun versioon. Löydät myös ennakkotietoa tulevien päivityksien on ominaisuuksista.

Mitä uutta?

• Uudet suunnitelmat ovat visuaalisesti kiinnostavampia
  • Oppijat voivat seurata omia suorituksiaan
  • Parempi lajittelu ja tuki päivämäärättömille suunnitelmille
  • Helpotettu navigointi
  • Auttaa keskittymään suunnitelmakohtaiseen edistymiseen

Käynnistä uusi suunnitelma

Siirry kurssin Suunnitelmat-näkymään, josta pääset hakeutumaan suunnitelmien asetuksiin. Klikkaa kolmenpisteenvalikkoa oikeassa yläkulmassa. Valitse Suunnitelman asetukset -valinta.

Sitten voit kytkeä uuden suunnitelman kuten allaolevassa kuvassa.

Tällä tavoin toimiessa et menetä mitään sisältöjä, kun vaihtelet vanhan ja uuden suunnitelman välillä.

Paluu vanhaan suunnitelmaan - käy läpi samat vaiheet ja kytke "Uusi suunnitelma" pois päältä. Voit tehdä tämän niin monta kertaa kuin haluat. Huomaa: Oppijasi ja toiset opettajat samalla kurssilla näkevät sen suunnitelmaversion, jonka olet aktiivisena tallentanut. Muista kertoa heille vaihdosta.

Suunnitelman kortti

Opettajat ja oppijat näkevät aktiiviset suunnitelmat suunnitelmakortteina kurssin Yleiskatsaus-näkymässä. (Katso alla olevassa kuvassa näkyvää suunnitelmakorttia "Northern Lights Research".)

Lisäksi oppijat näkevät edistymispalkin, jotta he tietävät, kuinka paljon työtä he ovat tehneet.

Oppijan näkymä:

Suunnitelmakortti näyttää yleiskuvan kunkin suunnitelman sisällöstä, jos kentät ovat käytössä eikä niitä ole piilotettu:

• Suunnitelman otsikon (Northern Lights Research)
  • Aihe (Our Earth)
  • Kuvaus
  • Alkamis- ja päättymispäivämäärä
  • Resurssien lukumäärän
  • Kuvan/kuvituksen
  • Edistymispalkin (vain oppijan näkymässä)

Yleiskatsaus-näkymässä näkyy kaksi suunnitelmaa kokonaisuudessaan, jos kurssilla on paljon suunnitelmia ajankohtaisena. Napsauta Näytä enemmän -kohdassa suunnitelmakorttien allapuolella, jos haluat nähdä lisää suunnitelmakortteja.

Napsauta suunnitelmakorttia avataksesi ja nähdäksesi kaikki suunnitelman tiedot.

Vasemmalla on yleistä tietoa suunnitelmasta, kuten otsikko, aihe, päivämäärä, näkyvyysvalitsin ja kuvituskuva.

Oikealla on suunnitelman kuvaus, resurssit ja aktiviteetit sekä oppimistavoitteet.

Opettajat näkevät numerot resurssien ja toimintojen vieressä saadakseen yleiskatsauksen oppilaiden edistymisestä ilman, että heidän tarvitsee siirtyä 360-raportteihin.

Vasemmalla oleva numero ilmaisee kuinka monta opiskelijaa on avannut/lukenut resurssin, oikealla oleva luku näyttää opiskelijoiden kokonaismäärän. Suorittamisongelmien välttämiseksi opettajat eivät voi seurata opiskelijoiden edistymistä, kun kurssilla on yli 99 opiskelijaa.

Opettajat voivat määrittää, missä järjestyksessä heidän resurssinsa ja kentät näkyvät suunnitelmassa. Kenttiä voi järjestää vedä ja raahaa -tekniikalla haluttuun järjestykseen. Uudelleenjärjestely on myös mahdollista näppäimistöä käyttäen.

Jos opettajat ovat lisänneet suunnitelmiinsa lisätietoja, esimerkiksi opettajien muistiinpanoja, ne näkyvät myös.

Myös suunnitelmia voidaan uudelleenjärjestää, jos niissä ei ole päivämäärää määriteltynä (käytännössä suunnitelmat Ilman päivämäärä -välilehdellä).

Sivun yläosassa oleva Takaisin yleiskatsaukseen -linkki tai Takaisin suunnitelmiin -linkki vie sinut takaisin siihen näkymään, josta suunnitelma on avattu.

Oppijoiden omat näkymät

Haluamme auttaa oppijoita ottamaan vastuun oppimisestaan. Lisäämällä valintamerkit ja edistymispalkin oppijat voivat seurata yksilöllisiä saavutuksia. Resurssit merkitään automaattisesti luetuiksi, kun oppija avaa ne, mutta oppijat voivat merkitä ne lukemattomiksi. Tehtävät merkitään suoritetuiksi, kun oppija on jättänyt sen. Jos opettajat arvioivat toiminnan epätyydyttäväksi, valintamerkki poistetaan uudelleen.

Aloittakseen työskentelyn suunnitelman parissa oppija voi napsauttaa mitä tahansa resurssia tai aktiviteettia. Kaikki suunnitelman resurssit ja toiminnot näkyvät sivuvalikossa, ja niitä voidaan käyttää navigointiin. Myös opettajat saavat tämän sivumenun.

Suunnitelmat-sivu

Suunnitelmat-näkymä antaa sinulle yleiskuvan kaikista suunnitelmista. Navigointia on yksinkertaistettu, jolloin opettajan on helpompaa löytää suunnitelmansa. Suunnitelmiin liittyy usein aikaikkuna, jolloin ne on ajateltu olevan ajankohtaisia. Suunnitelmat-näkymässä eri välilehdet kokoavat niiden ajalliseen kontekstiin liittyvät suunnitelmat: AjankohtaisetMenneetIlman päivämäärää sekä täysin omana Aihe-välilehti. Opettajat voivat myös kopioida, poistaa, tulostaa ja tehdä suunnitelmiaan näkyville tai ei.

Nykyiset suunnitelmat

Suunnitelmat on lajiteltu päivämäärän mukaan. Yläosassa oleva suunnitelma on joko nykyinen tai seuraava tuleva suunnitelma. Luo uusi suunnitelma napsauttamalla vihreää Lisää suunnitelma -painiketta.

Menneet suunnitelmat

Viimeisin suunnitelma näkyy luettelon yläosassa.

Jos et ole lisännyt kuvaa, näet paikkamerkkikuvan, joka on samanvärinen kuin aiheen väri.

Suunnitelmat Ilman päivämäärää -välilehdellä

Suunnitelmat ilman päivämäärää lajitellaan viimeksi luodun suunnitelman mukaan yläreunassa. Opettajat voivat myös määrittää, missä järjestyksessä heidän suunnitelmansa ilman päivämäärää tulee listata. He voivat järjestää luettelonsa uudelleen joko vetämällä ja pudottamalla tai näppäimistöllä.

Jos et ole lisännyt kuvaa, näet dynaamisen paikkamerkkikuvan, jonka väri on sama kuin aiheen väri (katso kuva alla). Tässä "Kupierin vyö" -suunnitelma näkyy saman keltaisena kuin aihe.

Jos opettajat eivät lisää päivämääriä suunnitelmiinsa, he voivat piilottaa välilehdet "Nykyiset" ja "Menneet". Opettajien tulee mennä suunnitelmaasetuksiin ja asettaa suunnitelmakentän Päivämäärä näkyvyydeksi Ei mikään. Kaikki tämän kurssin käyttäjät näkevät sitten vain kaksi suunnitelma-välilehteä: "Aiheet" ja "Kaikki suunnitelmat". Aiheet listataan ensin.

Aiheet

Aiheet toimivat kuten kansio tai tunniste, joten suunnitelmien järjestäminen on helpompaa. Opettajat näkevät Aihe-välilehdellä luettelon kurssille luoduista aiheista sekä osion suunnitelmista ilman aihetta. Jokainen aihe näyttää kyseisen aiheen suunnitelmien lukumäärän ja näytetyt päivämäärät viittaavat ensimmäisen suunnitelman aloituspäivään ja viimeisen suunnitelman päättymispäivään. Opettajat voivat päättää, missä järjestyksessä heidän aiheet luetellaan. Tätä järjestystä voidaan muuttaa vedä - ja raahaa -tekniikalla.

Klikattu aihe ohjaa uuteen näkymään, jossa on kaikki aiheeseen yhdistetyt suunnitelmat listattuina suunnitelmakortteina.

Aiheita voidaan myös järjestää haluttuun järjestykseen kuudenpisteenpainiketta hyödyntämällä.

Lisää uusi aihe napsauttamalla vihreää Lisää aihe -painiketta.

Uuden suunnitelman luominen

Opettajat näkevät uudistetun  käyttöliittymän suunnitelmia luodessaan. Napsauta vihreää Luo suunnitelma -painiketta. Lisää kuva, anna suunnitelmallesi otsikko ja lisää kuvaus. Voit lisätä päivämääriä, aiheita, oppimistavoitteita tai näyttää ne oppilaille.

Suunnitelmat lajitellaan automaattisesti päivämäärän mukaan, ja oletusarvoisesti ne eivät ole oppijoiden nähtävissä.

screenshot

Tällä hetkellä olemme lisäämässä:

• Taulukkonäkymä opettajille
  • Parempi tuki suunnitelmille ilman päivämäärää
  • Kurssien väliset suunnitelmat - (keskitetty suunnitelmien ylläpito ja kehittäminen)
  • Kohdennetut suunnitelmat - toiminnallisuus suunnitelmien määrittämiselle tietyille opiskelijoille ja/tai ryhmille

Päivitämme tätä sivua, kun lisäämme parannuksia.

Jos sinulla on kysyttävää tai kommentteja, lähetä meille sähköpostia.

Kirjoitathan sähköpostin englanniksi.