Instellen Two-factor Authentication (2FA)

Om de accounts in itslearning beter te beveiligen tegen ongeoorloofd gebruik, hebben wij Two-factor Authentication (2FA) toegevoegd. Dit zorgt voor een extra bescherming van uw account. Bij het inloggen heeft u voortaan iets nodig dat u weet (gebruikersnaam/wachtwoord) en iets dat u heeft (smartphone met authenticatie-app). Voor gebruikers met een Systeemadministrator-profiel is 2FA verplicht. Vanaf release 129 is het ook mogelijk om 2FA te activeren in het profiel van administrators. U kunt gebruik maken van een van de volgende Authenticatie-apps:

* Google Authenticator (Android | iOS)

* Microsoft Authenticator (Android | iOS)

* LastPass Authenticator (Android | iOS)

* Duo Mobile (Android | iOS)

* Authy (Android | iOS)

U dient dus één van deze apps op uw smartphone te installeren. De apps zijn de vinden in de Play Store (Android) of de App Store (iOS). Nadat u een van de apps heeft geïnstalleerd, dient u uw itslearning-account er aan toe te voegen. Hieronder staan de instructies voor het configureren van de app Microsoft Authenticator. Voor de andere apps zullen de stappen in principe vergelijkbaar zijn:

Instellen Microsoft Authenticator voor gebruik met 2FA in itslearning

* Ga in de browser naar uw itslearning-omgeving en log in met uw systeemadministrator-account

* Geef aan dat u 2FA wilt gebruiken

* De configuratie wordt nu gestart. In het eerste scherm ziet u welke apps u kunt gebruiken. Installeer een van de genoemde apps op uw smartphone en klik op Volgende:

* Open nu de app Microsoft Authenticator op uw telefoon. Tik op de plus om een account toe te voegen. Kies daarbij voor de optie Ander account. Geef de app dan toestemming om de camera te gebruiken:

* U kunt nu verder gaan met de configuratie in itslearning. Scan met de camera van uw telefoon de QR-code die op het scherm van uw computer getoond wordt:

* Als het scannen gelukt is, verschijnt er in de app een zescijferige code. Deze code kunt u invoeren bij stap 2 van de configuratie in itslearning:

* In itslearning zal nu een scherm verschijnen waarin gemeld wordt dat de configuratie geslaagd is:

* Vervolgens krijgt u te zien dat het koppelen van uw account is geslaagd:

* Vanaf nu zult u na het inloggen het verzoek krijgen om een code in te voeren. De code kunt u vinden in de Microsoft Authenticator app.