Alle gebruikers exporteren naar een Excel-bestand

Wanneer u een export wilt maken van alle gebruikers, dan kunt u dat op de volgende manier uitvoeren:

1. Typ wat tekst in het zoekveld in het persoonlijke menu en druk op Enter.
  2. Klik op het tabblad 'Gebruiker zoeken'.
  3. Selecteer 'Geavanceerde zoekopdracht' halverwege het scherm. De link staat rechts naast de zoekknop. Wanneer deze hier niet staat, dan kunt u deze activeren via Beheer / Profielen / Beheerders profiel bewerken en vink 'Gedetailleerde informatie over gebruikers' aan.
  4. Zoek bovenin het scherm de betreffende hiërarchie op waarvan u een overzicht wilt creëren. Wilt u de zoekactie niet tot een hiërarchie beperken, dan dient u een wildcard-teken (%) in te vullen in het veld Voornaam.
  5. Selecteer de profielen en de betreffende accountgegevens
  6. Klik op Zoeken*. De lijst die nu wordt getoond geeft een overzicht van de accounts, maar is beperkt op een weergave van maximaal 20 gebruikers.
  7. Om een complete lijst met accounts te krijgen kunt u de volgende handeling uitvoeren: klik op de knop 'Afdrukken'. Er wordt nu een complete lijst met accounts gegenereerd.
  8. Aangezien de lijst niet echt afgedrukt hoeft te worden, klikt u op Annuleren.
  9. U kunt nu de gegevens uit het afdrukvoorbeeld met Ctrl-A selecteren en vervolgens kopiëren naar Excel.
  10. In Excel zijn de gegevens nu verder te bewerken. Met Gegevens > Tekst naar kolommen kunt u de gegevens over meerdere kolommen laten verdelen.