Om bij te houden hoe het staat met de voortgang en beheersing moet je de betreffende leerdoelen aan je vak koppelen.

screenshot

Als algemene regel voeg je de leerdoelen die je dat jaar gaat gebruiken toe aan het vak. Echter kan je altijd terug komen en (meer) leerdoelen toevoegen. Bedenk echter dat hoe meer leerdoelen er aan het vak zijn gekoppeld aan een vak hoe moeilijker het is om de beheersing bij te houden.

1. Ga in je vak naar de "Meer" optie en kies daarin "Instellingen".
  2. Klik daar op Leerdoelen.
  3. Hier kan je leerdoelen vinden die in itslearning beschikbaar zijn. Klik op "Zoeken" en navigeer naar de juiste bibliotheek. In de nationale bibliotheek vind je de leerdoelen van bijvoorbeeld het SLO en de MBO kwalificatiedossiers.
  4. Klap de verschillende onderdelen uit en zoek naar de juiste leerdoelen en klik dan op Invoegen om ze te kunnen gebruiken in het vak.
  5. Wanneer dit bijvoorbeeld een eerstejaars Wiskunde vak is, wil je waarschijnlijk alle leerdoelen Wiskunde jaar 1 toevoegen.
  6. Nu kan je de leerdoelen ook gaan koppelen aan de content of ze gebruiken voor het beoordelen van opdrachten. De leerdoelen zijn nu beschikbaar om te koppelen aan plannen en elementen in het vak.
  7. Wanneer je de juiste leerdoelen hebt geselecteerd kies je "Invoegen". Let op: wanneer leerdoelen ontbreken naam dan contact op met je itslearning beheerder.
  8. Gebruikers hebben ook de mogelijkheid om handmatig leerdoelen te maken of deze te uploaden. Docenten kunnen hun eigen leerdoelen maken om in hun vak te volgen. Deze leerdoelen zijn wellicht iets studentvriendelijker geformuleerd en minder academisch. Let op: wanneer leerdoelen worden gemaakt in een vak kunnen deze niet met anderen worden gedeeld behalve wanneer het vak als sjabloon wordt gedeeld.
  9. Een itslearning beheerder kan leerdoelen importeren via een XML bestand. Een Excel sheet kan worden gebruikt om de leerdoelen te organiseren voor het converteren naar een XML bestand.

screenshot find learning objectives

Bekijk de video over hoe leerdoelen kunnen worden toegevoegd aan een vak.