Sjabloon toepassen op een bestaand vak

1. Maak eerste een nieuw vak.
  2. Selecteer dit nieuwe vak en navigeer naar Eigenschappen en functies van het vak in het 'Instellingen' menu. (Deze kan je vinden onder Meer.)
  3. Klik op Sjabloon toepassenDeze staat in het Meer Opties menu welke je kan vinden onder het [...] icoon rechtsboven in het scherm.

4. Klik Bladeren naar vak of een sjabloon.
  5. Klik op het vak dat je wilt toevoegen als sjabloon (je kan de zoekopties gebruiken om te zoeken in je eigen vakken, sjabloonvakken of alle vakken).

6. Wanneer het sjabloon perioden gebruikt krijg je nu de keus om dezelfde perioden te gebruiken of andere te selecteren.
  7. Klik Volgende stap.
  8. Je ziet nu een samenvatting van de veranderingen die zullen worden gemaakt aan het vak. Nieuw toegevoegde onderdelen worden getoond in de 'Nieuwe onderdelen' lijst.
  9. Klik Sjabloon toepassen.

Mogelijkheid om eerder gekopieerde plannen te overschrijven wanneer je kiest voor het nogmaals toepassen van een sjabloon

itslearning geeft de mogelijkheid om een vak bij te werken met alle aanpassingen die er zijn gemaakt in het sjabloonvak in de eerder gekopieerde plannen. Deze optie staat standaard uit omdat dit het risico met zich meebrengt dat de content van de docent wordt overschreven door het sjabloon. De optie heet "Eerder gekopieerde plannen overschrijven".

Deze optie kan op elk moment aan- en uitgezet worden.

screenshot

LET OP:

Om gebruik te mogen maken van vaksjablonen in itslearning, zog ervoor dat de systeembeheerder je rechten heeft gegeven zoals beschreven in Hergebruiken van content in vakken door het gebruik van sjabloonvakken