Distribuera inloggningsuppgifter

Den här manualen beskriver hur en systemadministratör kan distribuera inloggningsuppgifter till användare, via -e-post eller som dokument. Gå till Administratör - Användare och åtkomstbehörigheter

1. Sök efter de användare ni vill distribuera inloggningsuppgifter till. Använd de olika sökparametrarna för att få fram rätt användare.
    I exemplet här nedanför har vi sökt efter elever på Bergskolan:

2. Markera de användare som ska få inloggningsuppgifter, alternativt utför åtgärden på alla i sökningen. Det sista är speciellt användbart när det finns flera sidor med användare där alla ska ha nya inloggningsuppgifter.

3. Välj nu Åtgärd och där finns 3 alternativ som handlar om inloggningsuppgifter:

• Skriv ut nytt lösenord: En sida per användare
  • Skriv ut nya lösenord i listformat: En lista med flera användare per sida
  • Skicka ett e-postmeddelande med nya inloggningsuppgifter
    Så här ser välkomstmeddelandet via e-post ut:

När de sedan loggar in med de här uppgifterna, måste de byta till ett nytt lösenord enligt de regler som är definierade under Globala inställningar – Funktioner och säkerhet.

Tips: Om en e-postadress finns registrerat för en användare kan hen få ett nytt lösenord sänt till sig från inloggningssidan genom att där välja Glömt lösenord.