Hantera användare, konton och lösenord

Lägga till en ny användare

Gå till 'Användare och åtkomstbehörigheter' under Administration. Det går att lägga till användare manuellt (en i taget) eller importera från fil. Kom ihåg att välja profil för användaren ; Systemadministratör, Administratör, Anställd, Elev/Studerande, Vårdnadshavare eller Gäst.

Redigera en befintlig användare

Om det finns behov av att redigera någonting för en befintlig användare, gå till 'Användare och åtkomstbehörigheter och sök fram den användare någonting ska ändras för. Klicka på ikonen som ser ut som en gul penna.

Här kan du nu ändra de fält som ska ändras, eller se andra flikar såsom Hierarki, Projekt och kurser etc, där ändringar också kan göras.
Obs: Om användare hanteras av en integration kan manuella ändringar leda till inkonsekvens systemen emellan, och en varning kommer att säga: Den här användaren hanteras av en integration. Om du redigerar den kan det leda till skillnader mellan itslearning och integrationen. En liknande varning kommer om användare är importerade från fil.

Hantera lösenord

I de fall då användare inte loggar in med en Single Sign-On-lösning, kan inloggningsuppgifter hanteras av en administratör. Gå till Administration > Användare och åtkomstbehörigheter. För att dela itslearnings inbyggda användarnamn och lösenord med användare, eller för att återställa lösenord, går det välja att skriva ut dem eller skicka som e-post, med hjälp av alternativen i rullgardinsmenyn under "Åtgärder".

• För att skriva ut inloggningsuppgifterna för varje användare på en enda sida, välj "Skriv ut nytt lösenord".
  • För att skriva ut inloggningsuppgifterna för alla valda användare i en lista, välj "Skriv ut nytt lösenord i listformat".
  • För att e-posta inloggningsuppgifterna till de valda användarna, använd alternativet "Skicka ett e-postmeddelande till användare med nya inloggningsuppgifter".

Utskrift eller e-post av lösenord kommer alltid att skapa nya lösenord för de valda användarna, de nuvarande lösenorden går inte att se. De skapade lösenorden är som standard endast för engångsbruk och måste ändras omedelbart efter inloggning. Detta kan, efter eget val, ändras genom att avmarkera 'Tvinga lösenordsändring vid nästa inloggning' i bekräftelsedialogrutan.

Obs: För att skapa ett nytt lösenord för en användare och välja lösenordet själv, använd (gula pennan) "Redigera användare > (fliken) Lösenord" istället.