Vakinstellingen en toepassingen

Met vakinstellingen en toepassingen kunnen docenten het vak aanpassen en perioden toevoegen.

Ja kan de naam van het vak wijzigen en de kleur die aan het vak is gekoppeld. Let op dat vaknamen van vakken die door een automatische koppeling zijn gemaakt vaak niet aangepast kunnen worden.

Vakperioden zijn delen van een schooljaar waarin de beoordelingen zijn georganiseerd. Deze verdeling kunnen semesters, kwartalen, trimesters of rapportperiodes zijn. De itslearning beheerder zal de perioden hebben aangemaakt  zodat deze aan het vak kunnen worden gekoppeld. Wanneer je vak is ingesteld door een integratie of door het gebruik van een sjabloon zijn deze instellingen misschien al actief.

Wanneer de vakperiode nog niet is ingesteld, klik 'Periode toevoegen'. Selecteer daarna de juiste periode voor het vak en klik toevoegen. Wanneer je geen perioden ziet staan, neem dan contact op met je itslearning beheerder.

Functies

• Link: sta toe dat er links die aan het vak gerelateerd zijn worden geplaatst in de Links optie in het menu.
  • Deelnemerssta vakdeelnemers toe om alle andere deelnemers in het vak te zien.
  • Status en Follow-up: staat deelnemers toe hun cijfers en rapportages in te zien.
  • Beoordelingsrecord: activeert de functie Beoordelingsrecord in een vak.  (De Status en Follow-up optie moet ook zijn geactiveerd.)
  • Bestanden in vak: hiermee kan je documenten toevoegen die je hebt gemaakt in andere applicaties naast de internet links.
  • Portfoliobeoordeling: staat deelnemers toe een portfolio samen te stellen met werk uit het vak. Dit geeft tevens toegang tot de functionaliteit  van de aanbevelingsmodule.
  • Leerdoelen: staat het werken met leerdoelen in het vak toe en het bijhouden van de voortgang hiervan.
  • Planner: Activeert de Planner in het vak.
  • Docenten kunnen alleen gebeurtenissen zien en beheren voor vakgroepen waarvan ze lid zijn: deze instelling zorgt ervoor dat docenten agenda items kunnen aanmaken voor het hele vak en voor de vakgroepen waar ze zelf lid van zijn. Staat deze optie niet aan kan de docent voor alle vakgroepen en het hele vak agenda items aanmaken.
  • Startpagina kiezen: selecteer hier de eerste pagina die de gebruikers zien wanneer ze het vak openen.

Onder rechten kan deelnemers worden toegestaan om zich uit te schrijven voor een vak. Dit is ook de plek waar je het vak  kan delen in de sitevakkencatalogus. Het kan zijn dat docenten niet de mogelijkheid hebben gekregen om het vak toe te voegen aan de sitevakkencatalogus.

Een vak delen als sjabloon zorgt ervoor dat gebruikers nieuwe vakken kunnen aanmaken gebaseerd op het sjabloon. Alle elementen in het sjabloon worden gekopieerd naar het nieuwe vak, inclusief de vakinstellingen, plannen en andere vakelementen.