Arkivere/slette et fag

Introduksjon

Obs! En del kommuner og fylker arkiverer automatisk fag som er opprettet av hiearkiet, Sjekk hva som gjelder hos deg.

Å arkivere et fag kan være nyttig ved slutten av skoleåret, spesielt om du ønsker å beholde planer og ressurser for å kunne flytte disse til et nytt fag.  Disse fagene vil ikke lenger vises på oversiktssiden for fag, men kan fremdeles lokaliseres i arkivet. . Arkiverte fag kan, om en ønsker det, brukes som maler for nye fag.

Merk: Hvis du ikke lenger trenger et fag og tilhørende innhold, er det bedre å slette faget for å spare lagringsplass. (Les mer på siden om hvordan du sletter fag.)

Arkiver enkeltfag

Fra faget:

Stå i oversiktibildet i faget, velg mer og så innstillinger:

Velg så

Trykk så på de tre prikkene i øvre, høyre hjørne og velg "Flytt til arkiv"

Bekreft arkiveringen i pop-up boblen

Arkiver flere fag /alternativ måte å arkivere enkeltfag

Gå til listen over fagoversikt. Klikk 'Alle fag'.

Marker de fagene som skal arkiveres, og klikk på Arkiver:

Klikk 'OK' for å bekrefte at disse fagene skal arkiveres.

Finn arkiverte fag

Trykk på rullegardinen ved siden av "vis"

Du får da opp alternativene

Alle - Viser alle fag, både arkiverte og aktive

Aktiv - Viser kun fag som er aktive nå

Arkiverte - viser kun arkiverte fag

Gjenopprett et arkivert fag

Finn dine arkiverte fag med metoden beskrevet ovenfor.

Merke av boksen for å velge fagene som skal gjenopprettes.

Klikk 'Hent fra arkiv'.

Tilgang til et arkivert fag

Når du arkiverer et fag, blir faget arkivert for alle deltakere. Hvis du har til hensikt å gi visse elever tilgang til faginnholdet, må de være oppført på faglisten.

Hvis fagdeltakerne er tilknyttet faget via hierarkisykronisering, vil fagdeltakerne endre seg så snart hierarkistrukturen endres. For eksempel, ved slutten av et skoleår, vil elever i Klasse 7a (som vil flytte til Klasse 8a) ikke lenger ha tilgang til fagmateriale for 7a.

For å fortsette å gi elever tilgang, må du fjerne hierarkisykroniseringen:

Fjerne hiearkisynkonisering av deltagere

Velg faget.

I fagmenyen, gå til 'Mer' > 'Deltakere'.

Sjekk om det er noen hierarkisykroniseringeringer  ved å gå til fanen "grupper" og se etter dette tegnet ved siden av en gruppe:

Trykk på de tre prikkene til høyre for faget, og velg "Fjern automatisk oppdatering"

Slette fag

For å kunne slette et fag, kan det ikke ha vært opprettet av en synkronisering - du kan i utgangspunktet kun slette fag som du selv har opprettet.

Gå til faginnstillinger:

Velg  og trykk på de tre prikkene:

Trykk "slett"

En ny side vil dukke opp, hvor du trykker slett en gang til: