3 tips om data overuse te voorkomen

Het is essentieel om uw datagebruik efficiënt te beheren bij het gebruik van uw leerplatform, om ervoor te zorgen dat u niet onverwachts tegen datalimieten aanloopt. Hier zijn drie tips om teveel datagebruik op itslearning te voorkomen

1. Verwijder regelmatig ongebruikte vakken en accounts

Verwijder elk jaar vakken en accounts die niet meer gebruikt worden. Dit houd het systeem opgeruimd en netjes. Vergeet niet om de prullenbak ook nog leeg te gooien. Wanneer een element in de vakprullenbak staat behoort deze data tot deze categorie totdat het is verwijderd uit de vakprullenbak. Dus het is belangrijk om het vak definitief te verwijderen uit de prullenbak.

2. Gebruik geïntegreerde diensten

Je externe opslagdiensten gebruiken zoals Google Drive en Onedrive om je (grote) bestanden in op te slaan. Ook kun je video’s van YouTube insluiten en rechtstreeks afspelen in itslearning.

3. Regelmatige monitoring

Houd regelmatig bij hoeveel data er wordt gebruikt via het Opslagdistributierapport. Er mag per afgenomen licentie 600 mb gebruikt worden aan dataopslag.Het opslagdistributierapport geeft huidige en historische data over de bestanden die in itslearning zijn opgeslagen. Dit kan je op site niveau bekijken of per organisatie (school). Het opslagdistributierapport wordt dagelijks bijgewerkt en bevat details over waar en welke soort data is opgeslagen op elke school. De vijf meest gebruikte categorieën zijn: vakken, gebruikers, bibliotheek, projecten en de siteprullenbak. Let op: Het opslagdistributierapport deelt de totale hoeveelheid van gebruikte opslag (MB), niet welke bestanden of bestandstypes er worden opgeslagen.