Hvordan bruke planleggeren

Introduksjon

Den nye planleggeren gjør det enda enklere å lage gode og organiserte planer for deg og elevene dine. La oss begynne med hvordan du oppretter en plan og hvilke muligheter du har etterpå :)

Steg én: Opprett et fag

Når du har opprettet et fag (her er artikkelen om det, forresten), og du er på fagkort-siden, vil det se slik ut:

Klikk på faget, og du blir tatt til fagoversiktssiden. Det er mange alternativer der, men for nå vil vi konsentrere oss om å lage vår første plan. Trykk på "Opprett plan".

Steg to: Fyll planen med innhold

Når du har trykket på "Opprett plan", vil vinduet nedenfor åpne seg. Her kan du se flere felt som du kan fylle ut. La oss se på dem én om gangen.

Legg til bilde: Denne knappen gjør akkurat det - du kan sette inn et bilde fra datamaskinen din for å illustrere planen din. Bildet vil vises på planen og på plan-kortet som vil være synlig på oversiktssiden når du aktiverer det. Deter en fordel om bildet er i "landskap".
Legg til tittel: Hva skal planen din kalles? Det varierer mye hvordan folk bruker planleggeren, så dette kan være alt fra uken du er i, til emnet du jobber med.
Legg til dato: Når du trykker på denne knappen, vil et popup-vindu gi deg muligheten til å legge inn en dato (og tid) for aktivering og deaktivering av planen din. Du kan også knytte planen til spesifikke hendelser i kalenderen (for eksempel hvis du vil bruke denne planen i faget på mandag og onsdag, men en annen plan på tirsdag).
Opprett tema - lar deg legge til en tagg (stikkord) for planen din. Disse kan være forhåndsdefinerte, eller du kan lage dem etter behov. Det kan være nyttig, for eksempel, hvis du har en grunnleggende og avansert del av emnet på forskjellige planer.

Synlighet: Planen er ikke synlig for elevene før du enten slår på denne bryteren, eller datoen for aktivering har kommet.

Beskrivelse lar deg lage en beskrivelse av planen din. Det er opp til deg hva du vil skrive der :)
Så lenge du har koblet læringsmål til faget ditt, kan du velge fra disse for å vise hvilken del av læreplanen du arbeider med.
Her legger du til det du vil ha i planen. De mest vanlige ressursene og aktivitetene er på rullegardinmenyen. Hvis du trykker på "vis alle", kan du se alle ressursene og aktivitetene vi har å tilby.

For en detaljert beskrivelse av hvordan du bruker de forskjellige elementene, gå til "Fagressurser" på hjelpesiden vår.

Nå som du har fylt ut alt i planleggeren, kan det se noe slikt ut:

Tilbake på oversiktssiden ser planen slik ut:

"Planer" i menyen din

Når du åpner plan-menyen, kan du se en oversikt over planene dine.

Disse er delt inn i forskjellige faner:

Gjeldende: Viser alle planer med gjeldende aktivering.

Tidligere planer: Viser planer som ikke lenger er aktive.

Uten dato: Viser planer som ikke har noen datoer angitt ennå.

Emne: Sorterer planer etter de taggene de er merket med.

Under det finner du følgende:

Opprett plan: Gjør mer av det du kan; Åpner en ny tom plan for deg å jobbe i.
Handlinger

Lar deg angi parametere for planen du har huket av:

• Sett dato: Du kan angi en dato for én eller flere planer. Hvis du huker av flere planer, kan du velge å starte den første planen på en bestemt dato, og ha de neste flere planene aktivert automatisk på en gjentakende tidsplan (for eksempel kan du starte den første planen, la den lukke, og den nye planen åpnes om to uker, og deretter vil den neste planen åpnes to uker etter det).
  • Vis/Skjul: Aktiverer og deaktiverer planen, uavhengig av datoen for planen.
  • Kopier: Lar deg kopiere planen til en annen (eller samme) fag.
  • Skriv ut: Vil du ha en utskrift til å dele ut? Dette er knappen for deg :)
  • Slett: Lar deg slette planen.

Bruk ferdig innhold: Lar deg hente innhold fra andre fag og planer

Planinnstillinger

Noen ganger ønsker du noe annet enn standardoppsettet - dette kan være stedet for deg.

Merk! Disse innstillingene regulerer innstillingene for alle dine planer - det er ikke individuelle innstillinger.

Øverst til høyre på plan-siden er det tre prikker. Hvis du trykker på dem, vil du finne planinnstillinger:

La oss begynne med første del:

Innstillinger

Ny planleggerEn bryter som lar deg bytte mellom den nye og den gamle planleggeren. Den gamle planleggeren vil fases ut i desember 23.
Emner

Hvis boksen er avkrysset, vil planer med samme emne være i en mappe når du er på "planer"-siden (som vist over).

Ressurser og aktiviteter: Hvis du vil ha separate felt for disse to, kan du slå det på her.

Ressurser og aktiviteterSom standard er denne innstillingen satt til "manuell" - du kan velge å aktivere planen automatisk fra rullegardinmenyen.
SynlighetUnder dette kan du velge om elementer i planen automatisk skal være synlige når planen er aktivert, eller om de skal følge sine egne synlighetsregler.
Anonym tilgang

Gir en lenke til denne planen som du for eksempel kan poste på skolens nettsted.

Temafelt og planfelt

I denne delen av innstillingene kan du legge til felt i planen, og du kan flytte rundt på eksisterende felt ved å dra og slippe. Du kan også velge hvem som kan se forskjellige deler av planen. Dette kan være nyttig hvis du vil ta notater om hvordan en plan fungerer - du kan lage et tekstfelt for det i planen, som bare du kan se.

Hva ser eleven?

På oversiktssiden ser eleven dette på plan-kortet.

Når han går inn på kortet, møter han dette:

Som du ser, er visningen litt annerledes enn for læreren - eleven kan se at han har startet 0/2 aktiviteter, og en av oppgavene er merket som lekse. Hvis han trykker på den lille startknappen, vil han se en oversikt over tingene i planen på venstre side, og han kan veksle mellom dem uten å åpne nye vinduer.