Om administrator-rollen

Hver organisasjon utnevner administratorer som er ansvarlige for å opprettholde struktur, administrere kontoer og gi feilsøking og støtte til organisasjonen. I en liten organisasjon er det vanlig at én eller to personer har dette ansvaret, mens det i større organisasjoner ofte deles mellom flere personer. Redundans er viktig i tilfelle fravær av ulike årsaker(!).

Systemadministrator

Systemadministratoren har overordnet ansvar for strukturen på nettstedet. Det anbefales at brukerkontoen til systemadministratoren kun brukes til å endre innstillinger og få informasjon som gjelder hele nettstedet. Hvis systemadministratoren også jobber som lærer, bør allt arbeid med kurs og pedagogisk aktivitet utføres med en annen brukerkonto.

Ansvarsområder:

• Opprette administratorer
  • Opprette overordnet hiearki om nødvendig
  • Logger for dataoverføring fra administrative systemer
  • Lisensstatistikk
  • Redigere globale innstillinger
  • Redigere profiler

For å holde rollene adskilt, leveres plattformen med en standardinnstilling som hindrer systemadministratoren i å jobbe med kurs. Grensesnittet for systemadministratorer tillater kun administrasjon av itslearning.

Lokale administratorer

Systemadministratorer kan konfigurere hva lokale administratorer kan gjøre for sin enhet/skole. Vanligvis inkluderer dette administrasjon av brukere, hierarkier, kurs, samt feilsøking og støtte for sin enhet.

Hvis systemadministratoren eller lokale administratoren også arbeider som lærer, bør alt arbeid knyttet til den rollen gjøres med egen lærerkonto.

Bildet nedenfor viser alle mulige menyvalg for systemadministratorer. Det er tre seksjoner:

• Fag og elever
  • Innstillinger
  • Data og rapporter

De forskjellige delene vil få egne hjelpeartikler.