Kalender

Innholdsfortegnelse

Introduksjon

Fra hovedmenyen får du tilgang til kalenderen i itslearning.

Kalenderen kan være et nyttig verktøy å bruke, og gir en god oversikt for både deg og elevene over gjøremål. Ressurser med dato og planer kommer opp i kalenderen på riktige dager og timer, så lenge den er satt opp riktig.

Slik legger du inn fag og hendelser

Ved skoleårets start, anbefaler vi at alle lærere registrerer sin timeplan i itslearning. Slik gjør du dette:

Når du står i en tom kalender, kan du enten klikke i selve kalenderen, eller trykke på "legg til hendelse", øverst på siden.

Her får du opp et vindu - Start med å velge fag i rullegardinen. Når du trykker på denne, skal alle fagene du er lærer i komme opp.

Trykk så på "vis flere alternativer"
Her får du opp et nytt vindu, der du kan gjøre alle innstillingene du trenger. Vi ser bort fra beskrivelsen - Denne bør du la stå blank, siden vi skal gjenta denne hendelsen hver uke frem til skoleslutt. Det du ligger inn her blir derfor vist på alle andre skoletimer gjennom året.
Her velger du datoen for første gang du har timen, og legger inn klokkeslett. Hak så av på "regelmessig hendelse"
Her velger du gjenta hver uke/annehver uke/det som passer med timeplanen din, og velger dager dette skal skje på. Har du f.eks faget ditt både mandag og tirsdag på samme tidspunkt, kan du hake av for begge dagene.
Legg inn dato under "slutter" - Dette er datoen timeplanen avsluttes på. I norge vil f.eks. 25 juni ofte være en god sluttdato.

Trykk "lagre"
Nå ser timeplanen slik ut - og disse to timene er gjentatt hver uke gjennom året.
Når en har lagt inn flere fag ser det gjerne slik ut for deg som lærer (merk at dette er dine fag og din timeplan):
Merk at det du legger inn som "personlig" ikke vil kunne sees av andre når de søker opp timeplanen din. De vil kun se at du er opptatt på tidspunktet.
Elevens timeplan:
Når eleven åpner sin timeplan og alle lærerne har lagt inn timene sine, vil de få en full oversikt over uken. Du som lærer kan søke opp en elevs timeplan, men vil ikke få opp fargekoden for de forskjellige fagene deres. Du kan heller ikke se hva de har lagt inn i sin personlige kalender.

Timeplan - sortering på dag/uke/mnd

Innenfor timeplanfanen har du muligheten til å se dine kalendere etter dag, uke eller måned. På venstre side av denne siden vil du legge merke til alle fagene og samfunnene du er påmeldt i. Hvert fag har en tilsvarende farge for enklere synlighet.

Enhver hendelse som en lærer legger til i en fagkalender vil også dukke opp på studentenes kalendere. Klikk på en hendelse for å se en mer detaljert beskrivelse eller for å redigere hendelsen

Redigere en hendelse i kalenderen

For å slette en hendelse - klikk på hendelsen/timen og klikk på søppelkasseikonet (Slett).

For å redigere - åpne hendelsen og klikk på blyantikonet.

Brukere kan abonnere på kalendere ved å klikke på ellipsen (...) i øvre høyre hjørne. (se mer info lenger nede)

Itslearning-kalenderen kan også legges til i kalenderen din når du setter opp itslearning mobilappen.

Planfane

Planfanen lar en bruker se alle fagplaner i ett vindu. Denne visningen viser en valgt uke med planer og kan erstatte lekseplaner o.l, om en bruker "planer" aktivt.

Denne fanen kan sorteres som tabell eller som liste - Se hvilken du liker best å jobbe i.

Søk

I kalenderen kan du også søke etter alle hendelser. åpner du "søk", finner du en liste over alle hendelser (fortid, nåtid og fremtid) fra fag som en bruker er påmeldt i. Brukeren kan også søke etter hendelser ved hjelp av en bestemt tidsramme eller nøkkelord.

Filtrering

For en bedre oversikt i travle kalendere, kan du filtrere på personlige, faglige og prosjektinnlegg. Som standard vises alle oppføringer, men du kan klikke på den fargede firkanten for å fjerne en personlig kalender, fag eller prosjekt fra kalendervisningen.

Å se andres kalendere

Lærere og administratorer kan søke etter andres kalendere for å se om de er tilgjengelige eller ikke.

De kan ikke se personlige hendelser, bare fag og prosjekter. Bare fag- eller prosjekttittelen, tid og dato, og bestilte ressurser (hvis noen) vises når man ser på andres kalendere.

Studenter og gjester kan ikke se andres kalendere. Imidlertid kan foreldre se kalenderen til barna sine, men de kan ikke søke etter noen andre.

Personlige hendelser er bare synlige for eieren.

Prosjekter vil dukke opp, men detaljene - som prosjekttitler - vil bare være synlige for medlemmene av prosjektet. For ikke-medlemmer vil tittelen som standard vises som "Prosjekt" i stedet for å vise den faktiske tittelen. Dette er fordi prosjekter anses som mer personlige enn fag.

For å se en annen brukers kalender, begynn å skrive et navn og velg personen fra listen. Navnet vil nå vises under 'Andres kalendere', og den personens hendelser vil vises i kalendervisningen din. For å fjerne personens kalender, klikk på 'X' ved siden av navnet. Du kan se flere andres kalendere samtidig for å sammenligne det med din egen.

Kalendere som ikke er dine egne, vil bli vist med diagonale striper.

Eksportere kalenderen til andre kalendere

Itslearning-kalenderen kan eksporteres og importeres til kalendere som støtter iCalendar-formatet, for eksempel Microsoft Outlook eller Gmail. For å abonnere, klikk på ellipsen (...) i øverste høyre hjørne og velg Abonner. Klikk eller kopier lenken for å importere den til en ekstern kalender. Merk at hvem som helst kan få tilgang til feeden uten et brukernavn og passord, så vær forsiktig med ikke å dele lenken med noen.