Content migreren vanuit een ander LMS naar itslearning

Het is makkelijk om content over te zetten vanuit een ander LMS naar itslearning.

We gebruiken een toepassing die de Content Migration Utility(CMU) heet om content te migreren vanuit verschillende leermanagement systemen en derde partij content providers. Een deel van de stappen kan worden geautomatiseerd; neem contact op met je lokale itslearning team om de mogelijkheden te bespreken.

Overzicht

De migratie kan zowel door itslearning als door de klant worden gedaan (de migratie toepassing moet eerst door itslearning worden geactiveerd). De toepassing automatiseert het laden van items van aanbieders en content providers naar een itslearning vak en/of bibliotheek. De toepassing is beschikbaar in 'Uitbreidingen Beheren'.

Stap 1: Migreer Content naar je itslearning vak

De toepassing werkt alleen met pakketjes die door itslearning worden ondersteund. Bij het openen van de toepassing staat een link naar de meest actuele lijst van ondersteunde pakketjes.

Zodra je het pakketje hebt voorbereid voor de import, klik je simpelweg op de "Bestand toevoegen" knop om een pakketje te uploaden naar itslearning.

screenshot

Het nieuwe bestand verschijnt in de sectie eronder.

Deze sectie toont alle pakketjes die je hebt geüpload.

Om door te gaan klik op de “Selecteer inhoud” knop en wordt je naar de Inhoud selecteren tab gestuurd.

screenshot

Je selecteert nu waar de content moet worden geplaatst. In het menu zoek je het juiste vak voor de migratie.

Content dat is geïmporteerd naar het vak kan alleen daar weer worden verwijderd.

Stap 2: Bekijk de voortgang

Pakketjes worden individueel (één voor één) geüpload en aan de wachtrij toegevoegd.

Het importproces wordt getoond in het gedeelte "Bestanden in wachtrij" (zie hieronder)

Wanneer er problemen zijn bij het uploaden worden de pakketjes voorzien van een rood bolletje en een error log. Klik op de link om te zien welke items niet juist werden geïmporteerd en andere mogelijke foutmeldingen.

Stap 3: Verwijder geïmporteerde content

Klik de "Verwijder" knop bij de specifieke pakketjes.

screenshot  Je wordt altijd gevraagd de actie te bevestigen.

screenshot

Let op: Content die is geüpload naar een itslearning vak kan alleen in het vak worden verwijderd.

Wat moet je doen bij de volgende problemen/meldingen

'Sorry maar dick pakketje is niet valide of heeft niet het juiste formaat. Upload een juist geformatteerd pakketje en probeer opnieuw.'

Valideer het pakketje. Wanneer het pakketje juist is, neem contact op met je systeembeheerder.

'Alle gebruikers moeten een synchronisatiesleutel hebben (User ID) welke is gekoppeld aan hun itslearning account om content te kunnen importeren.'

Voeg een Sybchronisatiesleutel toe aan je account of neem contact op met je systeembeheerder.

'Vul de LTI sleutel en secret in.'

Het pakketje beval LTI links. Zorg ervoor dat de sleutel en secret voor de LTI links beschikbaar is.

'Selecteer items om te importeren.'

Geen van de elementen was geselecteerd. Selecteer een of meerdere items om te importeren.