Vakkaarten homepage

De startpagina toont vakken als gemakkelijk te lezen kaarten. Je kunt deze pagina instellen als startpagina door naar Uw Instellingen > itslearning aanpassen > Voorkeuren - Startkoppeling te gaan.

Opmerking:

Als je school een andere pagina als startpagina heeft ingesteld, zoals het schooldashboard of de agenda, zal dit niet veranderen. Je kunt echter nog steeds de pagina met vakkaarten bezoeken door op 'Start' te klikken.

Elke kaart klikt rechtstreeks door naar het vak. Leerlingen kunnen op de vakkaart belangrijke updates zien, zoals nieuwe mededelingen en hun taken voor deze week. Docenten zien op de vakkaart het aantal follow-up taken van dat vak.

Wat je kunt doen met de vakkaarten:

• Alleen docenten kunnen de vakkaarten bewerken. Dit omvat:
    • De kleur van de kaarten veranderen
    • Uw vak een gebruikersvriendelijke naam geven (contacteer uw beheerder voor wijzigingsrechten)
    • Docenten worden getoond met naam en afbeelding. Voor vakken met meer dan 1 docent kun je kiezen welke docent getoond moet worden door de kaart te bewerken. Automatisch wordt de eerste docent in de lijst (alfabetisch) getoond.
  • De volgende opties zijn beschikbaar voor alle gebruikers - docenten, studenten, beheerders
    • Slepen en neerzetten om de volgorde van de vakken te veranderen
    • Zoek een vak door de 'Vak zoeken' functie te gebruiken
    • Wijzig de volgorde van de vakkenkaarten volgens je voorkeur. In de bovenstaande afbeelding zijn de kaarten gerangschikt volgens 'laatst bezocht'.
    • Verwijder de ster om vakken te verbergen waarin u niet langer actief betrokken bent. Dit zal het vak naar de onderkant van de pagina verplaatsen. Het zal het vak ook verwijderen uit de agenda en de lijst wanneer je op het tabblad Vakken klikt.
    • Schakel eenvoudig van Vakken naar Updates bovenaan de pagina om de stream met recente wijzigingen en je takenlijst (leerlingen) of follow-up taken (docenten) te zien

Op de vakkaart zien docenten het aantal follow-up taken. Wanneer de docent op de vakkaart klikt, ziet hij/zij om welke taken het gaat en hoeveel er daarvan zijn ingeleverd:

De takenlijst van leerlingen wordt automatisch bijgewerkt voor de leerling. De taken worden op deadline gesorteerd en wanneer een leerling een taak afrondt, verdwijnt deze uit de takenlijst.

Bekijk de video (geüpload: juli 2019)