Rik tekst verktøyet

Mange steder i itslearning vil du jobbe med rik tekst verktøyet. I tillegg til muligheten for å formatere tekst, vil du finne mange funksjoner for å integrere ulike medieelementer.

I noen tilfeller kan det hende at du først se en redusert versjon av verktøyet der ikke alle funksjoner vises. Ved å klikke på "Flere alternativer" vil de skjulte ikonene vises igjen.

Først finner du de vanlige funksjonene for å formatere teksten din. Symbolene og funksjonene bør være kjent fra andre tekstbehandlingsprogrammer, og du kan velge skrifttype, formater osv.

I den neste delen kan du justere tekstens høyde, øke og redusere innrykk, lage nummererte eller punktlister, og definere hvilket språk som skal brukes når du skriver:

Så har vi alle ikonene

Anker: Setter en markør ("anker") i en tekst som du kan referere direkte til med en lenke.
Lenke: Setter inn en lenke, for eksempel til en annen nettside eller en anker.

Når du limer inn en lenke, vil redigereren forsøke å bygge innholdet bak lenken inn i siden.

Det er 3 mulige resultater:

• Innebyggingskoden kan automatisk hentes (via innbygging).
  • Det er ingen innbyggingskode bak lenken, men redigereren kan opprette et objekt basert på metadataene på siden.
  • Ingen objekt kan opprettes, og lenken blir lagt til som en vanlig lenke.
Tabell: Setter inn en tabell.
Smilefjes: Åpner et utvalg smilende ansikter som kan settes inn i teksten.
Trelenke: Setter inn en lenke til en ressurs i kurset du er i.
Fil fra "Mine webfiler":  Setter inn en lenke til en fil i ditt personlige lagringsområde på itslearning.
Bilde: Setter inn et bilde fra datamaskinen eller filene dine i itslearning.

Lydopptak: Her kan du ta opp lyd eller laste opp en lydfil.

Videoopptak: Her kan du ta opp en video eller laste opp en videofil.
Formelredigerer: Setter inn matematiske symboler og formler.
Innbygging av video: Her kan du bygge inn en video fra en annen nettside.
Teams-møte: Her kan du opprette et Teams-møte for faget ditt og legge til lenken på denne siden.
Google Meet: Her kan du opprette et Google Meet-rom for faget ditt og legge til lenken på denne siden.
Utvidelsesbibliotek: Her kan du få tilgang til ekstra funksjoner som er aktivert for plattformen din.

I den neste delen av menyen kan du gå angre/gå tilbake med ting du allerede har gjort i redigeringsvinduet, samt finne snarveier til kopier/lim inn-funksjonen.

Det siste ikonet i menyen er "kilde"-knappen, som viser alt du har gjort i vinduet i HTML-kode.