itslearning eLogin certificate löper ut April 29

itslearning certifikatet som används för krypteringsändamål i SSO/eLogin löper ut den 29 april 2022.

Detta gäller inte alla itslearning kunder - vi är på gång med att kontakta alla det gäller.

För att förlänga certifikatet utan störningar för er eLogin/Single Sign-On-användning behöver du eller administratören för er identitetsleverantör (IDP) utföra dessa enkla steg:

1. Lämna den befintliga itslearning-konfigurationen som den är. Detta innebär den gamla metadatafilen (med gammalt EntityID och gammalt certifikat) är fortfarande i bruk.
  2. Förutom den befintliga itslearning-konfigurationen och den gamla SP-metadatafilen, ladda upp den nya SP-metadatafilen och konfigurera den på exakt samma sätt som den gamla itslearning-konfigurationen.
  3. Bekräfta att du har gjort det genom att svara på detta mejl.

Vi har två olika uppsättningar av metadata. För de flesta är det denna som gäller: https://eu1.itslearning.com/integrations/SamlMetadata/Eu1/itslearning_saml2v2_SP_metadata_prod_eu1_v3.xml.

Ifall ni hämtar itslearning metadata genom Skolfederation, är det nya itslearning SP "https://eu1.itslearning.com/integrations/samlmetadata/saml2v2/3".

Ifall ni använt en signerad version av metadatan, finns den nya på https://eu1.itslearning.com/integrations/SamlMetadata/Eu1/itslearning_saml2v2_SP_metadata_prod_eu1_signed_v3.xml. Ifall ni hämtar itslearning metadata genom Skolfederation, är det nya itslearning SP i detta fall "https://eu1.itslearning.com/integrations/samlmetadata/saml2v2/signed/3".

När dessa steg är klara stöder er IDP både det gamla och nya certifikatet så att ni kan fortsätta att logga in på itslearning både före och efter den 29 april utan störningar.
Kontakta vår support om ni behöver hjälp.