Test - Anonym inlämning

I ett test skapat med testverktyget kan deltagare få lämna in sina försök anonymt. Det fungerar på liknande sätt som anonym inlämning i Inlämningsuppgift. Syftet är att lärare ska kunna göra manuella bedömningar utan att veta vem som har gjort testet eller uppgiften.

I testverktyget kan anonym inlämning användas ihop med andra funktioner för testsäkerhet såsom lösenordsskydd och testläge. De inställningarna görs i sidpanelen till höger, när testet skapas.

Om en elev/deltagare har påbörjat ett test så går det inte att ändra inställningen för anonym inlämning (däremot går det att ändra i inställningarna för testsäkerhet), för att alla ska få göra testet på samma villkor.

Vad läraren ser vid anonym inlämning av test

När anonym inlämning är aktiverat i testet kommer läraren att se ett ersättningsnamn för eleven/deltagaren, bestående av slumpmässiga bokstäver och siffror. Detta syns under resultat både för inlämnade försök och pågående försök. Likaså deltagarens vanliga profilbild försvinner och ersätts av en standardbild.

När resultatdata exporteras behålls de anonymiserade namnen. Om en deltagare gör samma test flera gånger behålls samma namn också. Däremot ändras det när deltagarna gör ett nytt anonymt test (eller anonym inlämningsuppgift), så att deltagare inte kan "spåras".

Vad elever/deltagare ser vid anonym inlämning av test

När anonym inlämning är aktiverad får deltagare information om att testet kommer att göras anonymt, dessutom står det även i sidpanelen. I övrigt går testet till på samma sätt som ett icke-anonymt test.

Observera: Till skillnad från Inlämningsuppgift (där anonym inlämning också är möjlig och där namnen kan visas efter bedömning) så går det i Test inte att få reda på namnen på deltagarna. Däremot finns funktionen "full anonymitet" där namn aldrig kommer att avslöjas och resultat är dolda från alla rapporter både i Inlämningsuppgift  och i Test.