Arbeta med en inlämningsuppgift

När en lärare har gjort en inlämningsuppgift synlig för kursdeltagarna så kommer den att synas i en lista under Uppgifter, som finns på kursens översiktssida. Listan för uppgifter finns på den högra sidan. Det kommer också att synas på startsidans uppdateringssida (om du är i itslearning via en webbläsare) och under Hem i appen.

Som kursdeltagare/elev kan du lämna in inlämningsuppgifter på flera olika sätt (beroende på instruktioner och anvisningar från din lärare):

• Skriv ditt svar i textredigeraren. Spara det som utkast om du inte lämnar in det direkt. I textredigeraren kan du formatera din text t.ex. ändra typsnitt, fet stil, kursiv stil, färgsätta, lägga till bild mm.
  • Använd textredigeraren för att spela in ditt svar antingen som bara ljud eller film, eller bädda in t.ex. en YouTube video.
  • Du kan ladda upp filer från din egen dator/enhet eller från aktuell molntjänst.
  • Din lärare kan ha tilldelat ett dokument (en kopia till varje deltagare) och då ska du skriva ditt svar i det.

En lärare kan också lämna in åt en deltagare. Detta är kanske något man vill använda vid frånvaro eller om ett svar har kommit in via meddelande, efter tidsgräns.

Påminnelser

Lärare kan skicka påminnelser till elever/deltagare som är försenade med sin inlämningsuppgift. Du som elev/deltagare får en notifiering om det under klockan. Klicka på ikonen för att att läsa påminnelsen.

Inlämningsuppgift som gruppaktivitet

Läraren kan skapa inlämningsuppgifter som kräver samarbete, och kan välja att ställa in så att:

• Elever/deltagare själva får fritt välja sina grupper och får då bjuda in varandra till en grupp.
  • Kursgrupper ska användas. Grupperna är på förhand skapade av läraren. Elever/deltagare kan bara välja den gruppen den är medlem i.

Elever/deltagare skapar grupper

För att bjuda in andra till en grupp måste du klicka på "Skapa din grupp" i inlämningsuppgiften. Det går inte att börja arbeta med uppgiften förrän någon deltagare har bjudit in och skapat en grupp. Skriv namnen på de personerna som ska bjudas in till gruppaktiviteten.

De elever/deltagare som har blivit inbjudna får en notifiering under klockan om att de har lagts till i en grupp. I själva inlämningsuppgiften syns gruppmedlemmarna överst på sidan. Nu går det att börja svara på uppgiften.

Det går att att ta bort eller lägga till gruppmedlemmar genom att klicka på knappen "Redigera grupp". Då får man upp en likadan ruta som för skapandet av gruppen. Det är också möjligt att själv gå ur en grupp genom att klicka på "Avanmäl". Notifieringar om förändringar i en grupp du är medlem i kommer under klockan.

Observera: När ett svar har lämnats in går det inte att ändra i gruppen längre.

Kursgrupper

Med kursgrupper kan elever/deltagare lämna in med den gruppen man har fått medlemskap i, och det är läraren som hanterar dessa. Istället för "Skapa din grupp" står det "Välj din grupp" och den grupp/grupper du har medlemskap i är vad du kan välja. Så länge ingen har börjat svara på uppgiften är det möjligt att välja en annan grupp (om det finns fler grupper tillgängliga), eller att välja att lämna in ett eget, individuellt svar.

Alla gruppmedlemmar får en avisering när någon i gruppen har lämnat in svaret eller sparat det som utkast.