Ta bort en kurs i itslearning

Efter en tids användade av itslearning lärplattform är det inte ovanligt att innehåll ackumuleras och "samlas på hög". Därför kan det vara bra att utföra regelbunden "städning" och ta bort gammalt/oanvänt innehåll. Då blir det också lättare att hantera hela systemet. En rekommendation skulle kunna vara att göra denna översyn en gång om året, t.ex. vid ett läsårs slut och får så en fräsch start med relevanta kvarvarande kurser och innehåll.

Ta bort en kurs

1. Öppna kursen som ska tas bort
  2. I kursens toppmeny, klicka på Mer>Inställningar
  3. Klicka på Kursegenskaper och-funktioner
  4. Klicka på de tre prickarna i det övre högra hörnet
  5. Välj Ta bort
  6. Bekräfta att kursen ska tas bort

Återställ en borttagen kurs

Borttagna kurser hamnar i en papperskorg som endast administratörer har tillgång till. Kurser i papperskorgen tas inte bort permanent förrän karantänstiden gått ut. Om någon tagit bort en kurs av misstag ska denne genast kontakta administratören, som kan återskapa kursen. Observera: När en kurs är permanent borttagen kan den inte återskapas.