Test - genomföra ett test

Vad eleven ser

När ett test öppnas syns rubriken, (och eventuellt en) beskrivning, annan information om testets genomförande och hur det bedöms.

Påbörja testet

Informationen som syns när ett test öppnas beror på vilka inställningar läraren har gjort: antal tillåtna försök, vilket försök som ska räknas, tidsgräns etc. Ett klick på knappen ”Påbörja test” överst på sidan gör att testet påbörjas och första frågan syns.

Precis under beskrivningen syns mer information om testet. Den rubriken har en pil som tar fram eller döljer mer information.

Test med tidsgräns

Några förändringar är gjorda i det nya testverktyget:

• Alla frågor som genomförs före tidsgränsen blir inskickade och poängsatta.
  • Alla andra frågor som inte är genomförda får 0 poäng.

Navigation

Läraren avgör hur navigation i testet ska få göras – om man ska kunna få gå fritt mellan frågorna (fri navigation), om man endast får gå framåt eller om alla frågor ska synas på samma sida.

Genomföra och lämna in ett test

Den som genomför testet måste bekräfta frågan ”Vill du slutföra testet?” när testet är genomfört och man kommit till sista frågan som har knappen ”Slutför test”. Efter att ha klickat ’OK’ kommer man tillbaka till testets start/resultatsida.

Om testet innehåller någon fråga som kräver en lärares granskning kommer det att stå ”Väntar på bedömning”.

Om alla frågor är automatiskt rättade kommer det att stå ”Bearbetning pågår”, och när detta är klart ska sidan uppdateras.

Resultat och feedback från läraren

Elever får en notifiering om att feedback är gjord på ett test om testet har frågor med manuell bedömning.

Ett testresultat syns när testet öppnas. Under rubriken ”Resultat” finns poäng och även ”Lärares feedback” för frågor med manuell bedömning.