Lägg till en kurs baserad på mall

Kursmallar gör det lättare att få ut resurser och planeringar till kurser från centralt håll. I en verksamhet eller organisation kan det vara viktigt att ett visst färdigt innehåll eller information ska var detsamma i alla kurser, och därför vill man att kurser ska skapas baserade på en mall.

Gör så här:

1. Klicka på Kurser i toppmenyn
  2. Klicka på det gröna plustecknet för att lägga till en ny kurs
  3. Under Välj typ av kurs, välj Baserat på en befintlig kurs eller en mall
  4. Klicka på Bläddra till kursmallen
  5. Klicka på den kurs som ska användas (det går att filtrera på Alla mallar, Dina kurser och Delade med dig)
  6. Välj rätt organisation
  7. Klicka på Spara

Observera: För att det ska gå att använda en mall i itslearning måste vissa rättigheter vara inställda av en systemadministratör. Kontrollera med er systemadministratör vilka rättigheter profilen lärare har i just er site.