Anslut Microsofts molntjänster till itslearning

Detta dokument förklarar hur ni kan koppla era Microsofts molntjänster till itslearning.

1. Logga in som systemadministratör och gå till Administratör - Redigera globala inställningar - Molntjänster.

2. Klicka på fliken Microsoft

Inställningarna är grupperade i 3 sektioner:

• Filuppladdning
  • Office för webben
  • Microsoft 365 for Education

Ni kan använda den inbyggda Office för webben utan en Microsoft 365 licens.

Men om er organisation har sin egen Microsoft 365 tenant, kan systemadministratör välja att använda Office-redigerare för den istället. Detta ger er möjlighet att använda de Office-tillägg som er organisation använder.

Om ni använder er egen Office för webben, behöver användare logga in med sitt Microsoft konto när de redigerar filer, om de inte redan är inloggade i webläsaren.

OBS: Användare behöver inte logga in för att se filer.

Det finns några olika integrationer som är möjliga om ni har en Office 365 licens.

1. Bädda in dokument från Microsoft 365 - Behåller dokumentet sparat i Microsoft 365, men kan visas i itslearning.
  2. Lägga till dokument från Sharepoint och Teams - Tillåt lärare (och elever) att samarbeta i Office 365 dokument och ladda upp eller bädda in i itslearning. Detta kräver att administratör för Microsoft ger tillåtelse till appen itslearning Microsoft picker (se nedan).
  3. Microsoft Teams-möte: Lärare kan skapa och lägga till länk till ett Teams-möte på alla ställen där det finns en texteditor, t. ex. i en kalenderhändelses beskrivning.

För att användare ska kunna lägga till dokument från Sharepoint eller Teams, behöver administratör för Microsoft ge tillåtelse för organisationen.

• Logga in från itslearning som Microsoft-administratör från fliken Microsoft och ge åtkomst åt organisationen.
  • Koppla organisationen (tenant) : Administratören har installerat och gett åtkomst till appen itslearning File picker från Enterprice Appliction gallery. Itslearning administratören behöver bara logga in med ett vanligt Microsoft-konto för att koppla itslearning med Microsoft-organisationen (tenant). Som en del i denna process kontrolleras det om appen itslearning File picker har lagts till organisationen.

För att installera och ge åtkomst för appen ifrån Microsoft 365:

1. Öppna Azure Active Directory admin center;
  2. Klicka på Enterprise applications
  3. Klicka på New application
  4. Via sökfältet, sök efter 'itslearning File picker'
  5. Från sökresultatet, klicka på appen i menyn som öppnas, klicka Lägg till
  6. När appen är installerad, klicka på Enterprise applications igen och öppna appen från listan
  7. Klicka på sidan som öppnas för Behörigheter
  8. Som sista steg, klicka 'Grant admin consent for ...'.

Ni behöver logga in med ert administratörskonto för Microsoft för att slutföra processen.

När medgivande är klart, kan itslearning-systemadministratören koppla itslearning till Microsoft genom knappen 'Anslut organisation (tenant)'.

screenshot itslearning MS365 picker

3. Klicka Spara

Microsofts molntjänster (Office för webben och Microsoft 365) är nu kopplade till itslearning.

Lärare kan nu lägga till filer samt skapa en kopia av Word-dokument till elever direkt i Inlämningsuppgifter.