Kan man göra så att deltagare kan anmäla sig själv till kurser?

Ja. I inställningarna för en kurs finns ett alternativ för att kunna göra kursen tillgänglig i en lokal kurskatalog, d v s en kurskatalog för er egen itslearning-site.
Gå till kursen som deltagare ska kunna anmäla sig själv till. Klicka på Mer > Inställningar >Kursegenskaper-och funktioner. Under 'Behörigheter' kan kursen göras 'Tillgänglig i kurskatalog'.

Det finns tre alternativ för anmälan till kursen:

• Godkännande - då måste den som skapat kursen godkänna personens anmälan. Skaparen av kursen måste ha en epost-adress kopplat till sitt itslearning-konto, för att där få en avisering om att godkänna/avslå kursanmälan.
  • Registreringsnyckel - då måste denna "kod" anges i anmälan, och personer som ska kunna anmäla sig till kursen måste få tillgång till koden.
  • Fritt - då kan personen anmäla sig själv och får tillgång till kursen direkt på sidan med kurskorten.

Det går även att tillåta avanmälan och då kan deltagaren själv också gå ur kursen. (Under Mer > Egenskaper)