Personliga inställningar för deltagare/elever/studenter

Om du klickar på ditt namn högst uppe till höger så kommer du att hitta Dina inställningar. Där kan du göra vissa personliga inställningar för hur du vill att itslearning ska vara för dig.

Ändra information

Här kan du lägga till en profilbild och skriva annan information om dig själv. Det kan finnas begränsningar för det, beroende på vad din skola har bestämt ska vara tillåtet.

Anpassa itslearning

Här kan du göra vissa inställningar för hur du vill att itslearning ska se ut för just dig.

• Du kan välja språk och tidszon
  • Du kan välja länk till startsidan - vilken sida vill du se när du klickar på ordet Start i itslearnings toppmeny? Ställ in om du vill att det ska vara Kurser (sidan med alla kurskort) eller Uppdateringar (sidan med uppdateringar om anslag i kurser och olika uppgifter i kurser)
  • Du kan välja hur du vill anpassa tillgänglighet, t.ex. högre kontrast så att knappar blir mer synliga.

Kopplade konton

Här kan du koppla de molntjänster som tillåts av din skola. För att kunna t.ex. hämta en fil i ett personligt google-konto för att bifoga i en inlämningsuppgift så behöver du lägga till konto.

E-postaviseringar

Här kan du ange en e-postadress som du vill ska mottaga meddelande om att du har meddelanden att läsa i itslearnings chattfunktion (pratbubblan). Ett alternativ främst för dig som inte använder itslearning app så ofta.