Undersökning (gamla verktyget, ersätts av nytt 2023)

Aktiviteten Undersökning kan användas för att samla in information om ett ämne, från en grupp respondenter.

Undersökningar kan skickas internt till användare inom en kurs eller externt. Detta väljs under Typ när undersökningen skapas. Även svaren kan lämnas in anonymt.

Textredigeraren (som möjliggör t.ex. inbäddning av video, bilder, länkar) finns att använda när en undersökning skapas.

När undersökningen är skapad kan någon av frågetyperna läggas till. Frågetyperna är: ja/nej, flervalsfråga, öppen undersökningsfråga och matrisfråga. Undersökning påminner på så vis om aktiviteten Test, men det finns inget korrekt svar på frågan.

I matrisfråga kan flera rader och kolumner skapas för att t.ex. rangordna eller utvärdera.

Resultat på en undersökning kan granskas manuellt eller exporteras till Excel. Då skapar itslearning svarsstatistik automatiskt och gör tolkning av resultatet enkelt. Observera! Om undersökningen får göras anonymt måste minst två svar kommit in för att granskning ska vara möjlig. Klicka på Visa resultat och välj hur resultat ska visas.

Formulärets överkant