Textredigeraren i itslearning

Det som kallas textredigeraren återfinns, används och känns igen på väldigt många ställen i itslearning lärplattform. Den finns t.ex. i planeringar (beskrivningsfältet), i resurser såsom Anteckning och Sida och i aktiviteter såsom Uppgift, Inlämningsuppgift och Diskussion. Textredigeraren har liknande funktioner som ett ordbehandlingsprogram där det går att formatera text genom typsnitt, storlek, färg och klistra in saker i textrutan.

Vidare går det att göra punktlista, sifferlista, vissa emojis och även länkar går att infoga i textredigeraren. Det finns däremot ingen rättstavningsfunktion i den.

Funktioner som används ofta av användare:

IkonFunktionalitet
Infoga en länk som blir klickbar, antingen bara själva URL:en eller ange en annan text eller bild.
Lägg till en bild antingen från din dator eller dina filer(i itslearning). Med de flesta bilder går det också att bara kopiera bilden och klistra in den i textfältet. Bildens storlek kan justeras genom att dra i hörnen på bilden.
Få fram en integrerad ljudinspelare eller filminspelare. Dessa kan användas av lärare för att ge muntliga instruktioner eller av elever/deltagare för att enkelt kunna spela in ett svar istället för att endast skriva.
iMathEQ formelredigerare för att kunna skriva ekvationer mm.
Bädda in en länk till t.ex. en film på YouTube, en Padlet eller annat tillgängligt online-material.