Hoe vragen van oude toets naar nieuwe toets te migreren

Het nieuwe toetsprogramma staat om vele redenen volledig los van het oude programma. Dit betekent dat je vragen niet rechtstreeks van de ene naar de andere kunt kopiëren en dat er vooralsnog geen optie is voor automatische migratie.

Let op: je oude toetsen zullen nog lang (jaren) blijven werken. Ze kunnen worden gebruikt en hergebruikt, gekopieerd en bewerkt en de resultaten zullen in alle rapporten verschijnen, net als voorheen.

De nieuwe toetstool heeft een aantal duidelijke voordelen ten opzichte van de oude, zoals delen in de bibliotheek, betere werking op touch devices en kleine schermen en een algemene upgrade van het ontwerp in lijn met het moderne itslearning. Dus als je hier je voordeel mee wilt doen en je content wilt migreren, staat hieronder beschreven hoe je dat moet doen.

Vragen migreren

1. Open je oude toets
  2. Markeer de vragen die je mee wilt nemen
  3. Klik op "Exporteren". Een .zip bestand wordt nu opgeslagen in je standaard download map.
  4. Maak een nieuwe toets met de nieuwe toetstoepassing
  5. Navigeer naar de vragenlijst, klik op "Importeren" en ga naar het tabblad "IMS QTI-bestand".
  6. Upload het eerder geëxporteerde bestand en start het importeren
  7. Het importproces kan enige tijd in beslag nemen als je veel vragen hebt. Je kunt van de toets wegnavigeren terwijl je wacht.

Oude toets tool - vragen selecteren

Nieuw toets - importeer bestand

Selecteer Zip-bestand:

Leuk om te weten:

• Hotspot heet nu Aanwijsvraag en komt nu overeen met de QTI standaard. De functionaliteit is hetzelfde.
  • Het type vraag Meerdere antwoorden goed is gecombineerd met de Meerkeuzevraag en zal correct worden geïmporteerd met de optie om meerdere antwoorden te selecteren.
  • Kort antwoord is gecombineerd met Open antwoord en zal als zodanig worden geïmporteerd.
  • We zijn ons ervan bewust dat er enkele problemen zijn met zeer oude inhoud, in het bijzonder rijke inhoud (afbeeldingen e.d.) en de import zou kunnen mislukken voor sommige vragen als je je toetsen al 10 jaar of langer hergebruikt. Dit is helaas niet te verhelpen en we raden je aan deze vragen opnieuw te maken met de nieuwe tool.
  • Instellingen worden niet overgenomen, enkel inhoud (vraagtekst en antwoordalternatieven).
  • Categorieën zijn niet inbegrepen. We zijn ons ervan bewust dat dit tijdrovend is om opnieuw te maken en we zullen kijken of we dit in de toekomst kunnen verbeteren.